Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Nazım Erduran, yetkili sendikanın belirlendiği 15 Mayıs tutanaklarına göre, Türkiye genelinde yetkili sendika olduklarını açıkladı.
Erduran, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen ile KESK'e bağlı SES'i de eleştirdiği yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ
GÖZÜ AYDIN"
"Yetkili sendikanın belirlendiği 15 Mayıs tutanaklarına göre, Türkiye genelinde yetkili sendika 95 bini aşkın üyesiyle Sağlık-Sen oldu. Yıllardır sağlık çalışanlarımızın çözümünü beklediği sorunlar için bir umut ışığı doğdu.
Etkili ve yetkili sendikacılığı şiar edinmiş olan Sağlık-Sen, toplu görüşme masasında profesyonel genel merkez yönetimiyle sağlık çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar savunacak.
Artık sorunlardan nemalanan sendikal anlayış terk edilecek, problemin çözümü noktasında katkı sağlayan, kurumları yönlendiren, çözümün parçası olan sendikal anlayış hakim olacak. İlimizde de 1260 üyeyle yetkili olan sendikamız, bizi buralara taşıyan tüm üyelerine il ve ilçe temsilcilerine şube yönetimi olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

SAĞLIK SEN İMZASI VAR
En son yataklı tedavi kurumlarında çalışan personelden yemek ücreti alınmasına son verilmesi, memur kadrosunda olanlara veri hazırlama kadrosu verilmesi, hizmetlilere memur kadrosu verilmesi, döner sermaye katsayılarının yükseltilmesi, lisans tamamlamanın çıkarılması, 4/B çalışanlarımızın kazanımlarının altında Sağlık-Sen imzası var.
Sağlık-Sen, bu yaptıkları ile çalışanların gönlünde taht kurarken, yıllardır oynanan oyunu da bozdu. Mevlana'nın söylediği gibi, 'Suskunluğum asaletimdendir.
İSPATA DAVET EDİYORUZ
Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin; bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye' düsturuyla hareket eden bir sendika olmamız münasebetiyle, bilzarure bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Camiamız adına söylenecek lafı olmayanlar, kendi başarısızlıklarını örtmek için 'çamur at izi kalsın' mantığıyla sağa sola saldırmaya başladı. Yerel basına konuşan bir sendika başkanı, yıllardır yetkili olduğu hastanesinde yetkiyi kaybetmenin verdiği garezle, bu kurumda yıllardır namusuyla, şerefiyle ve tüm çalışanların takdiriyle hizmet veren temsilcilerimize ve hastane yöneticilerine yapmış olduğu iftiralarını ispata davet ediyoruz.

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
İspat edemeyenler en büyük müfteridir. Dürüstlükten erdemlikten dem vuranlar, çalışanlar üzerine baskı kuruluyor diye iftira edenler, hangi meslek örgütü başkanlarıyla kol kola gezip üye çalışması yaptıklarını da açıklamalarını bekliyoruz. Çalışanları hastane idarelerine karşı kışkırtmayı maharet sayanlar, ödenemeyen döner sermayelerin sebebini sendikaya bağlayıp rant elde etmeye kalkışanlar kendi başarısızlıklarını örtmeyi başaramayacaklar.

ANLAMAKTA
ZORLUK ÇEKİYORUZ
Atatürk Devlet Hastanesi, yıllardır yönetimsel kaostan ötürü sağlık çalışanlarının tercih etmediği ve ilk fırsatta tayin olup gitmek istediği, bir zamanlar verdiği 300 hemşire tayini ile bakanlıkta dahi dikkat çeken bir kurum iken, 'SES'i çıkmayan sözde yetkili sendika, bugün sağlık çalışanlarının tercih ettiği ve insani değerlere önem veren bir idari anlayışın hakim olduğu bir yapının oluşmasından neden bu kadar rahatsız olduğunu anlamakta zorluk çekiyoruz.
Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğüne inanan bir sivil toplum örgütü olarak hakkımızda yapılan mesnetsiz iddialar ve iftiralar karşısında gerekli hukuki girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."