Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; tavukçuluk ile ilgili ÇED başvuruları konusunda kamuoyu

Şöyle aydınlatıldı:

 

“Çaycuma İlçesi Kalaycıoğlu Köyünde Ahmet KAPTAN tarafından yapımı planlanan 50.000 Tavukluk Etlik Piliç Yetiştirme Tesisi Projesi için 10.08.2015 tarihinde ÇED başvurusu yapılmıştır. Bu konuda karar yetkisi Yönetmelik gereğince Sayın Valimizde olmasına rağmen, daha detaylı değerlendirme yapılması gerektiği düşüncesiyle evrak  02.10.2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmiştir.

 

Bu kere adı geçen şahıs tarafından 05.10.2015 tarihinde 85.000 tavukluk olarak yenilenen başvuru,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yapılmıştır.

 

Halkın katılımı toplantısının yeri ve saati, ilgili Resmi Kurumlarla yerel gazetelerde ilan edilmiş ve 05.11.2015 tarihinde Köy Camii altında icra edilmiştir. Burada yapılan itirazlar ilgili Bakanlık tarafından değerlendirilmiştir.

 

İlgili kurumlardan alınan görüşlerin de olumlu olması üzerine;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 21.04.2016 tarihinde olumlu ÇED kararı verilmiştir.

 

Bu projenin imar işlemleri ise, ilgili kanunlar gereğince İl Özel İdaresi tarafından yürütülmekte olup; burada da ilgili kurum görüşleri  alınmış olup,  yetki tümüyle İl Genel Meclisinde  olmakla imar  kararı Genel Meclisten çıkacaktır.

 

Yukarıda izah olunduğu üzere ÇED Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  işlemleri yürütülen bir konu olup, imarla ilgili yetki ise İl Genel Meclisindedir. “