Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'in yanlı tutum sergilediği gerekçesiyle açılan davada, Türk Sağlık-Sen'in yeni yetkili sendika olduğunu belirtti.
Zonguldak 2'nci İş Mahkemesi'nce verilen kararda, Zonguldak Devlet Hastanesi için üye sayılarının tespit edilmesi amacıyla düzenlenen tutanağın iptal edildiğini söyleyen Uysal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"YENİ YETKİLİ SENDİKA BİZİZ"
"Bilindiği gibi her yıl Mayıs ayı itibariyle sendikalara üye olan kamu görevlilerinin üye sayıları tespit edilerek, yetkili sendikalar belirleniyor. Bu çerçevede, işyerlerinde yapılan tespitlerde birçok idareci yanlı tutumlu ve keyfi uygulamaları ile birçok işyeri ve genel yetkimiz gasp edildi. Bunun üzerine açtığımız davalar neticesinde bilirkişi raporları ve bazı iş mahkemelerinin kararları lehimize sonuçlandı. Zonguldak Devlet Hastanesi'nde üye sayılarının tespit edilmesi amacıyla düzenlenen tutanakta, sendikamız üyelerinin üyeliğinin kabul edilmemesi, üye olmadığı halde farklı bir sendikaya üye olarak gösterilmesi amacıyla açtığımız dava neticesinde; Zonguldak 2'nci İş Mahkemesi'nce verilen kararda söz konusu hastane için düzenlenen tutanağın iptal edilerek; Sendikamız Türk Sağlık-Sen'in yetkili olduğuna karar verdi. Mahkeme kararı bir kez daha Türk Sağlık-Sen'in haklılığını ortaya koydu, Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'in üye sayılarının tespitinde yaptığı usulsüzlükleri tescil etti. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının temsiline ve hür iradesine ipotek koyan bu zihniyetle haklı mücadelemize devam edeceğiz."