15 Mayıs 2011 maaş bordrosuna ait tevkifat listesine göre 85’i kadın, 131’i erkek toplam 216 üyesiyle Çaycuma’da Milli Eğitimde yetkili sendika Eğitim-Sen oldu.
Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, yaptığı açıklamasında ilçede yetkili sendikanın Eğitim-Sen olduğunu ifade etti.
Akyol, açıklamasında şunları kaydetti:
“Tüm baskı ve ayrımcı politikalara karşı Eğitim Sen’li olma gururunu taşıyan tüm üyelerimize, yetkili sendika olmada büyük katkıları olan işyeri temsilcilerimize, yürüttüğümüz emek ve demokrasi mücadelesinde bizlere destek olan Çaycuma halkına ve tüm kurum ve kuruluşlara, eylem ve etkinliklerimizin kamuoyuna ulaşmasını sağlayan tüm basın ve yayın organlarına en içten ve samimi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Eğitim Sen, Türkiye genelinde olduğu gibi Çaycuma’da da bir taraftan eğitim emekçilerinin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve demokratik haklarıyla ilgili sorunların çözümü için mücadele ederken diğer taraftan, eğitime ve kamu hizmetlerine yönelik her türlü olumsuz gelişme ve girişimin karşısında olmuştur. Çaycuma’da eğitim eme-kçilerinin yaşadığı olumsuzluklar karşısında hiçbir çıkar ilişkisine girmeden, eğilmeden, bükülmeden, yılmadan, kararlı ve dik duran Eğitim Sen, sadece üyelerinin değil tüm eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunların çözümü için de çaba göstermiştir.”