Zonguldak Havalimanı'ndan kalkan ve iniş yapan uçaklar alanın sağında ve solunda bulunan yüksek tepelerden dolayı iniş ve kalkış yaparken sıkıntı yaşıyor.
Zonguldak Havaalanı Genel Müdürü Hasan Özşahin, birçok kez konuyu gündeme getirmesine rağmen havaalanının çevresinde bulunan tepelerde ilave çalışma yapılmadığı söyledi. Özşahin, Zonguldak Çaycuma Havaalanı Batı Karadeniz bölgesine hizmet eden bölgemizin hava limanıdır. Hava limanı ile ilgili bu zamanda kadar çeşitli çalışmalar başlatıldı.
Ancak bugün geldiğimiz noktada havaalanı ile ilgili ilave çalışmaların yapılması gerekli olduğu bilinmektedir. Bölgemize hizmet eden böyle bir havalimanın yapılması gereken coğrafi tepedeki iyileştirme çalışmalarının aksatılmadan devam ettirilmesi herkes tarafından bilinmektedir. Bölgemizde ki, bu zorunluluk arz eden çalışmaların aksatılmadan tekrar devam ettirilmesi yönünde bölgemiz için büyük önem arz etmektedir. Bir an önce çalışmaların tekrar başlatılması bölgemizin kalkınması, gelişmesi için bölgemizde ki siyasilerinde bu konuda bir an önce konuyla yakından ilgilenmeleri gerekmektedir dedi.

ZONGULDAK-ÇAYCUMA
HAVAALANI YURT İÇİ
SEFERLERİ BAŞLIYOR
Zonguldak Çaycuma Havaalanı 23 Kasım 2012 itibariyle yurt içi seferlerine başlayacağını belirten Havaalanı Genel Müdürü Özşahin, Bölgemiz için önemli olan ulaşım kolaylığında kesintiye uğramadan bu seferlerin devam etmesi için bölgemiz insanının bu konuda yakın ilgi göstermesi ve katkı sağlaması gerekmektedir. 23 Kasım 2012 tarihi itibariyle Pazartesi ve Cuma günleri yapılacak olan seferlerimiz şu şekildedir. Sabiha Gökçen-Zonguldak, Zonguldak-Trabzon, Trabzon-Zonguldak, Zonguldak- Sabiha Gökçen olarak olacaktır dedi.