Özellikle akşam saatlerinde Karadeniz Ereğli ilçe merkezinde buzlanma nedeniyle yaşanan kazalar vatandaşı canından bezdirdi.

 

Kazaların sıklıkla yaşanmaya başlandığı yerlerden biri ise Devrek yol ayrımında bulunan köprülü kavşak. Geç saatlerden itibaren köprünün belirli bölümlerinde yaşanan buzlanma sürücülere zor anlar yaşatıyor. Gazetecilerin adeta, 'heran kaza olabilir' düşüncesi ile nöbet tuttuğu köprülü kavşakta can yanmaması için yetkililerin tuzlama çalışması yapması isteniyor.

Yine Kepez yolu, Gülüç köprüsü civarı başta olmak üzere sürücülerin de dikkatli ve tedbirli araç kullanmaları, aşırı sürattan kaçınmaları istendi.

 

KÖSEAĞZI ALLAH'A EMANET

Kdz.Ereğli-Kandilli karayolunun Köseağzı bölümünde ise güneş görmeyen bölüm tamamen buz ile kaplı. Sürücüler söz konusu alandan geçerken adeta nefes almaya korkuyor. Dik rampanın bulunduğu ağır araçların da çalıştığı yol güzergahında Kdz.Ereğli Belediyesi ekiplerinin gerekli önlemleri alması bekleniyor.

 

KANDİLLİ, MERKEZ YOLU ÇİLE DOLU

Kandilli'nin halk dilinde Geyikbeli Mahallesi olarak bilinen ana yol güzergahının durumu ise içler acısı. Akşam belirli saatlerden sonra yaşanan buzlanma sürücüler kadar yayaların da ulaşımını zorlaştırıyor. Geç saatlerde yoldan kalan araçlara evlerinde bulunan vatandaşlar çıkarak yardımcı olmaya da çalışıyor. Araçların altlarına kül atılırken, yolda kalan araçların itilmesinde de bazen araçlarda maddi hasar meydana gelebiliyor.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)