Birey Dershanesi Yöneticisi Burhan Yüzgeç, ÖSYM’nin aldığı karar ile İl merkezlerine alınan sınavların yoğunluk nedeniyle 2010 yılında yapılan ilçelerde de yapılacağını belirterek, “Bunun anlamı YGS’nin Kdz.Ereğli’de de yapılacağıdır” dedi.

Yazılı açıklamasında ÖSYM’nin konuya ilişkin duyurusunu değerlendiren Yüzgeç, Kdz.Ereğli’den çok sayıda öğrencinin sınavlara girmek için Zonguldak’a gittiğini sınavların Kdz.Ereğli’de yapılması ile mağduriyetin ortadan kalkacağını söyledi. Yüzgeç, “ÖSYM’nin aldığı karar ile il merkezlerine alınan sınavlar yoğunluk nedeniyle 2010 yılında yapılan ilçelerde de yapılacak. Bunun anlamı YGS’nin Kdz.Ereğli’ de de yapılacağıdır. Bu yıl ilk başta YGS’nin de İl merkezlerinde yapılacağının açıklanması öğrencilerin morallerini bozmuştu. ÖSYM’nin basın bülteninde  ilçe merkezlerinde de yapılacağını ifade ediyor, öğrenci sayısı itibariyle Kdz.Ereğli’nin de bu ilçeler arasında yer alması gerekiyor. Darısı LYS sınavlarının başına, umarız ki LYS sınavları da Ereğli’de yapılır ve binlerce öğrenci ve aileleri tekrar yollarda mağdur olmaz. Geçen sene LYS sınavlarının Ereğli’de yapılması için de birçok girişimlerde bulunmamıza, dilekçeler yazmamıza rağmen sonuç alınamamıştı. Ereğli, Alaplı hatta Akçakoca’daki tüm öğrenciler ve velilerinin de bu gelişmelerin takipçisi olması gerekmektedir”

 

ÖSYM’nin konuya ilişkin 10 Şubat 2011 tarihinde duyurdu karar ise şu şekilde.

 

“2011-ÖSYS’ye başvuran adaylar içerisinde YGS’ye girmek isteyen aday sayısı 1.692.345 olarak gerçekleşmiştir. 2011-ÖSYS kılavuzunda yayımlanan sınav yapılacak il merkezlerinin kapasitesi yeterli olmadığı için, 2010 yılında sınav yapılan ilçe sınav merkezlerinde de sınav yapılmasına ÖSYM yürütme kurulu tarafından karar verilmiştir.  Adayların,  adres Semt/İlçe bilgilerine göre kendilerine en yakın il ya da ilçede sınava girmek üzere atamaları yapılacaktır. Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.”