Yığılca’nın turizmde atağa kalkabileceği engellerin Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun imzası ile son verildiği şöyle bildirildi:

Bir dizi inceleme ve açılış için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile birlikte Düzce’ye gelen Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’in üzerinde özenle çalıştığı ve takipçisi olduğu Geyikbeli Kanyonu ve Şelaleleri’nin Milli Park statüsüne alınması ve Yılançatı Kanyonu olarak bilinen adının Geyikbeli Kanyonu olarak değiştirilmesine yönelik çalışmaları nihai sonuca dün ulaştı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun dün attığı imza ile bu projeler önünde oluşan engellere son verilerek, beklenen sonuca ulaşıldı. Eski adı Yılançatı Kanyonu olan bölgenin adı bundan böyle resmi olarak Geyikbeli Kanyonları ve Şelaleleri olarak isimlendirilecek. Ayrıca bu alanda yapılan proje ve çalışmalarla bölge artık Milli Park statüsüne alındı. Yakın bir zamanda başlayacak çalışmalarla bölge turizm anlamında Yedigöller’e rakip olarak gösteriliyor. İçerisinde yürüyüş parkurları, kamp alanları, konaklama tesisleri, gezinti göleti gibi birçok yapı ve tesisin oluşturulacağı milli park Düzce için de alternatif bir turizm destinasyonu olacak.

Yine Başkan Yiğit’in göz nurum, mega projem dediği Melen Turizm Vadisi projesinin önünde bulunan engellerde Bakan Eroğlu’nun imzası ile son buldu. Yapılan toplu açılış ile birlikte Turizm Vadisi Projesi resmi anlamda başlamış oldu.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün Yığılca için önemli bir gün. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü Beylerin yapmış oldukları ziyaret ve toplu açılış töreninde Yığılcamız için adeta bir miladı yaşadık. 3 yıldır üzerinde çalıştığımız projelerimiz artık resmi olarak anlam kazandı. Geyikbeli Kanyonumuzun adını Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr Veysel Eroğlu’nun imzası ile tescilledik. Bunun yanında bölgemizin milli park statüsüne alınması yönünde çalışmalarımızda Sayın Bakanımızın imzası ile resmiyet kazandı. Milli Parkların bu bölgede yapacağı tesisler Yedigöller’e rakip olacak güzellikte. Bölgemiz için önemli bir çalışma alanı. Toplamda 270 hektarlık bir coğrafya. Düzce adına alternatif bir turizm alanını kazandırıyoruz hamdolsun. Bunun yanında Turizm Vadisi Projemizi de yapılan toplu açılış töreni ile birlikte resmi olarak başlatmış olduk. Yığılca olarak turizm anlamında büyük atılımlar yapıyoruz. Doğa turizmi denilince Düzce’de Yığılca ilk akla gelen ilçe olacak. Bu projelerimize o kadar güveniyorum ki, yalnızca Düzce’de değil Batı Karadeniz’de doğa turizmi denince ilk akla gelen yerlerin başında Yığılca gelecek. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Eroğlu fotoğraflarda gördüğü Geyikbeli Kanyonu’na ve Yığılca manzaralarına hayran kaldı. Bizzat kendisi siz değerli basın mensuplarının önünde proje bilgilendirmesi yaparken içindeki heyecanı bizzat hissettim ve ilçem adına gururlandım. Yine bu anlamlı ziyaretleri esnasında Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na Yığılca’mızın markalaşan balını “Yığılca Balı”nı tattırma imkanı elde ettik. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü balımıza hayran kaldılar. Nihayet arımız ve balımız için harcadığımız emeklerimizin de meyvelerini toplamaya başladık. Yığılca Arısı ve Yığılca Balı artık marka değeri yüksek olan, ülke çapında yer edinen bir marka oldu