Karadeniz Ereğli Yığılcalılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen gece, sahil bandında faaliyet gösteren Lal Cafe’de yapıldı.

 

Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın onur konukları olarak davet edildikleri gecede, çeşitli nedenlerden dolayı Düzce’nin şirin ilçesinden ayrılarak Karadeniz Ereğli’ye gelen ve yerleşen Yığılcalılar bir araya geldi.

Saat 20.00’de başlayan gecede bir konuşma yapan Yığılca Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mevlüt Kara, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en eski yerleşim birimlerinden biri olan Yığılca’nın, Düzce’nin önemli ilçelerinden biri olduğunu hatırlatarak;  “Tarihi bir geçmişimiz, hepimizi onurlandıran derin bir mazimiz vardır. Yıllardır memleketimizden uzakta nefes aldığımız, hayatımızı idame ettirdiğimiz Karadeniz Ereğli gibi doğal güzellikleri olan ve görenleri kendisine hayran bırakan bir ihtişama sahiptir Yığılca. Çoğumuz, gerek iş hayatlarımızın devamı gerekse başka nedenlerden ötürü memleketimizden, güzeller güzeli Yığılca’dan ayrıyız. Bedenen devam eden bu ayrılık, manen hiçbir zaman yaşanmadı. Gönlümüzün, kalbimizin bir köşesi her zaman Yığılca ile doldu, Yığılca’yı hatırladı. Memleketimizden uzaktayız; ama yine de şanslıyız. Çünkü her şey bir tarafa sarının, mavinin ve yeşilin orijinal renklerinin olduğu bir kentte, Karadeniz Ereğli’de yaşıyoruz. Şundan eminiz ki Karadeniz Ereğli’ye de dünyanın en güzel yeşilini biz Yığılcalılar veriyoruz. Bir yanımız Yığılcalı kalsa da bugün, bir diğer yanımız Karadeniz Ereğlili. Ve biz, hepimiz, bundan çok mutluyuz” dedi.

Kara’nın bu konuşmasının ardından başlayan yemeğin ilerleyen bölümlerinde de plaket töreni yapıldı. Dernek yönetimi tarafından Yığılca Kaymakamı Özcan, Yığılca Belediye Başkanı Şahin, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ve işadamı Yılmaz Yalçın’a plaket takdim edildi.

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık plaket töreninde sahneye; “Sevgi Barış Dostluk Kenti’nin mimarı” anonsu ile davet edilirken, Başkan Posbıyık’tan sevgi barış ve dostluk kentine başka memleketlerden gelen binlerce insana en güzel misafirperverliği yapan, insanları bütünleştiren ve herkesten birer Karadeniz Ereğlili yaratan Belediye Başkanı olarak bahsedildi. Plaketini dernek başkanı Kara’dan alan Belediye Başkanı Halil Posbıyık kendisine bu ilgiyi gösteren tüm Yığılcalılar’a teşekkür ederken şunları söyledi: “Ben Yığılcalıları çok seviyorum. Çünkü onlar, memleketlerinden yıllar önce kopup gelseler de Karadeniz Ereğli’ye en kolay ve en kısa sürede adapte olan insanlar. Ben kendilerine her zaman hemşehrilerim, diye hitap ettim. Çünkü hepimiz Karadeniz Ereğli’nin havasını teneffüs ediyor, bu şehrin suyunu içiyoruz. Artık hepiniz Karadeniz Ereğlilisiniz. Bana inanmayan varsa, çocuklarının kimliklerinde doğum yerlerine bakabilirler.”