Yeniceliler Derneği, önceki akşam Yaman Restoran'da (Kilise) iftar yemeği verdi. Yemeğe, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve Yeniceli vatandaşlar katıldı.
Yeniceliler Derneği Başkanı Naim Emdi, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, derneğin geçmişten bugüne kadar olan çalışmaları ve yaptıkları faaliyetler ile ilgili bir konuşma yaptı.

"DERNEKÇİLİK GÖNÜL VE
ZAMAN İŞİ"
Başkan Emdi, "İçinde bulunduğumuz 11 ayın sultanı Ramazan ayının vatanımıza ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca şimdiden Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramınızı kutluyorum" dedi.
Emdi, dernekçiliğin gönül ve zaman işi olduğunu belirterek, "Gerektiğinde mutluluk gözyaşları dökersiniz, gerektiğinde ise üzüntüden kahrolursunuz. Biz kolaylıkla yıkılmayacak bir derneğiz. Şimdiye kadar başkanlık yapmış olanlara, derneğimizi buralara kadar getirdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

"YILDA 60-70 ÖĞRENCİYE
BURS VERİYORUZ"
Derneğin eğitim alanında yapılan faaliyetlerinden de bahseden Emdi, yılda ortalama 60-70 öğrenciye burs verildiğini ifade etti.
9-19 yaş arası çocuklara toplumda yerlerini alabilmeleri için geliştirme kursları verildiğini belirten Naim Emdi, ayrıca anne ve anne adaylarına da eğitim kursları verildiğini açıkladı.
Daha sonra Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki ve Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, birer konuşma yaparak, Ramazan aylarında bir arada olunmasını sağlayan iftar yemeklerinin öneminden bahsettiler.