Tuvalet deyip geçmeyin. Yer içersiniz ama ya sonrası?  En temel ihtiyaçların başında gelir tuvalet. Her nerede olursanız olun, hangi zenginliğe sahip olursanız  olun tuvalete gideceksiniz.

Peki ya evinizde veya tuvaleti olan işyerinizde değilseniz? İşte o zaman aranırsınız hatta bilmediğiniz bir semtte iseniz sorarsınız “tuvalet nerede amca?” diye.

Günümüzde her köyde, her mahallede ve her mevkide bir veya birkaç tuvalet olmalıdır ki, ihtiyacı olan duvar diplerine, ağaçların altına gidip rahatlamasın.

Kandilli’de de belediye hizmet binasının çevresinde bir tek tuvalet var ve bu tuvaletin arsasının şahıs ile belediye arasındaki “benim malım” tartışması nedeniyle var olan tuvalet işlemez hale gelince, vatandaşlar “tuvaletim nerede?” diyerek belediyeye başvurdular.

Belediye, arsa işini çözüp de mal sahibi olunca hemen iş makinesi ile o eski tuvaleti yıktı geçti. Şimdi hemen yerine yeni bir tuvalet yapımına başladı. 

Yani sevgili okurlar, tuvalet herkesin hepimizin en temel ihtiyacı ve halka hizmet vermek gibi sorumluluğu olan valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler ve diğer ilgili kuruluşlar, tuvalet ihtiyacını gözden kaçırmamalı ki, çevre kirlenmesin, kirletilmesin.