Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Şoförler Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkan Cevdet Civelek, Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, köy minibüsleri durak başkanları ve araç sahipleri bir araya geldi. 

 




Çakır, Şoförler Otomobilciler ve Esnaf Odası’nda düzenlenen toplantıda daha önce AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte yaptıkları toplantıda alınan katlı otoparkın yıkımının durdurulması kararı aldıklarını söyledi. Çakır yaptığı konuşmasında "Milletvekilimiz, Belediye başkanımız ile birlikte oturup istişare yaptık. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bina yapımı için daha uygun bir yer bulununcaya kadar katlı otoparkın yıkım projesi iptal edildi. Bununla ilgili girişimimiz de askeri lojmanların olduğu yere almaya çalışıyoruz. Daha farklı bir yer oluşturmaya çalışıyoruz ki katlı otoparkımız yıkılmak zorunda kalmasın. Bundan dolayı da emniyetin rızası dahilinde daha uygun bir yer bulunup karar verildikten sonra katlı otopark orada kalacak. Sadece biz projeyi rafa kaldırdık. Uygun bir yer bulununcaya kadar proje ertelendi.  Biz önce milletvekilimiz ve belediye başkanımız ile birlikte görüştük. Bu projenin kent meydanına etkisini konuştuk, yasal sürecini değerlendirdik, ihtiyaçları göz önünde bulundurduk. Ona göre milletvekilimiz sayın bakanımızla görüştü. Sayın belediye başkanımız da bu konuda mutabık kaldığımızı söyleyince Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla bu projeyi ertelediler.  Belki askeri lojmanlarla ilgili Milli Savunma Bakanlığına talebimiz var, orası olabilir. Katlı otopark da ki vatandaşlarımız rahat olsunlar. Biz onların yanındayız ve çözüm odaklıyız" dedi. 

 



Toplantı ile ilgili olarak açıklamada bulunan Şoförler Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ise katlı otoparkın yıkım kararının durdurulmasından dolayı AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’a teşekkür etti. Civelek konuşmasında şu sözlere yer verdi; “ Bizler katlı otoparkın yıkılmaması için Ankara başta olmak üzere birçok yere giderek sorunumuzu anlattık. Sağ olsunlar Milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu, Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal ve Ak Parti İlçe Başkanımız Sayın Fatih Çakır, bu konuda devreye girerek katlı otoparkın yıkımının durdurulması için ortak bir karar aldılar. Bugün de burada katlı otoparkta ki durak başkanlarımız ve araç sahiplerine projenin ertelendiği müjdesini verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Katlı otoparkta ki köy minibüslerinin durak başkanları ve araç sahipleri yıkım kararının durdurulmasının kendilerini sevindirdiğini söyleyerek, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’a teşekkür etti.