Ereğli Devlet Hastanesi'nin eski yerindeki binaların yıkımı için Karabük'teki Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan onay yazısı çıktığını anlatan AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu, kampüsün inşaat yapımına esas teşkil edecek alan projelerinin hazırlanması için Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmalarına, üniversitenin de kampüs inşaatı tamamlanıncaya kadar Kdz.Ereğli Turizm Fakültesinin eğitime başlayabilmesi kamuya ait bina tahsisi veya özel sektörde kiralama yoluyla araştırmalarına devam edeceğini söyledi.

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli'de yapılacak olan üniversite kampüsünde gelinen son durumunu görüşmek üzere; Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Konukevinde toplantı yaptıklarını açıkladı.

 

YIKIM İÇİN İZİN YAZISI GELDİ

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere Kdz.Ereğli Devlet Hastanemizin yeni yerine taşınmasıyla eski hastanenin arsası Maliye Bakanlığınca Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Ereğli Kampüsü yapılmak üzere Üniversiteye tahsis edilmiş, zemin etüt ve proje çalışmalarına başlanmıştı. Ancak mevcut arsa üzerinde eski hastane binalarının bulunması nedeniyle Karabük Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan yıkım için izin alınması gerektiğinden dolayı, anılan kurul yetkilileri ile Kdz.Ereğli’de toplantılar yapılmış ve izin yazısı olumlu olarak Üniversitesi gelmiştir.

GECİKME KURUL KARARINDAN KAYNAKLANDI

Bu güne kadar yıkım ihalesinin gecikmesinin sebebi de anılan Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun kararının gecikmesidir. Kuruldan olumlu yazı gelmesi üzerine Üniversite yıkım ihalesine çıkmış ve 24 Ekim’de yıkım ihalesini yapacaktır.

TSO ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK

Kampüsün inşaat yapımına esas teşkil edecek alan projelerinin hazırlanması için Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarına devam edecektir.



KİRALAMA YOLUYLA ARAŞTIRMA

Diğer taraftan kampüs inşaatı tamamlanıncaya kadar Kdz.Ereğli Turizm Fakültesinin eğitime başlayabilmesi için üniversite öncelikle kamuya ait bina tahsisi veya özel sektörde kiralama yoluyla araştırmalarına devam edecektir. Alaplı kampüsünde inceleme yapmak üzere Rektör Özer ile 17 Ekim Pazartesi günü saat 15:00 de Alaplı’da tekrar bir aya gelerek toplantı yapma kararı aldık. Ereğli'de Kampüsün yapılması için yoğun çaba sarf eden Rektör Özer’e İl Başkanı Tosun’a, ilçe Başkanı Çakır’a, Belediye Başkanı Uysal’a, Oda Başkanı Tetiker’e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum."