Köy minibüsleri adına açıklamada bulunan Ekip Taşımacılık Kooperatifi Başkanı Ali Aydın, sadece şoför esnafının değil vatandaşların da ciddi bir mağduriyet ile karşı karşıya kalacağını hatırlattı, belediyenin yıkım kararı aldığı katlı otoparktan 300 bin lira para kazandığını belirtti.

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi Katlı Otopark Binasında toplanan Köy Duraklarının Başkanları yıkım kararını eleştirdi, otoparkın yıkılarak şehir merkezi dışına taşınmasından sadece şoför esnafının değil vatandaşların da mağdur olacağını vurgu yaptılar. Durak Başkan ve şoför esnafı adına açıklamada bulunan Ekip Taşımacılar Kooperatifi Başkanı Ali Aydın, 90 köyden yolcu taşımacılığı yapan 500 araç sahibinin yanı sıra sivil araçların da kullandığı otoparktan belediyenin 300 bin TL para kazandığına dikkati çekti.

Aydın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

"BELEDİYE BU KARARI ALIRKEN..."

"Bizler 90 köyden yolcu taşımacılığı yapan yaklaşık 500 araç sahibi olarak katlı otoparkı kullanmaktayız ve aynı zamanda sivil araçlarda katlı otoparkı kullanmaktadır. Belediye meclisi katlı otoparkın Mal Müdürlüğüne devri ve yıkılması konusunda karar almış. Tabi bu kararlar alınırken bizlere ve bağlı bulunduğumuz Şoförler Odası'na bilgi verilmemiştir. Katlı otoparka bizim esnafımız arabalarını çekmektedir. Aynı zamanda otopark olarak kullanılmaktadır. Belediyemiz bu kararı alırken bizim nerede çalışacağımızı, ne olacağımızı bize belirtmemiştir. Bizler köy minibüsleri olarak mağdur olacağız. Bizler de Odamıza giderek bu konu hakkında hakkımızı hukuki yönlerden araması için Başkanımızla görüştük.

 

YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVASI AÇILDI

Bunun üzerine Kdz.Ereğli ilçe belediyesi meclisi tarafından Kent Meydanı yapılması amacıyla ilçede kurulu bulunan ve köy minibüsleri ile hususi araçların kullandığı katlı otoparkın yıkım kararına karşılık olarak Şoförler Odası Başkanlığı yürütmeyi durdurma davası açtı. Amacımızın belediye ile ters düşmek olmadığını ancak mağdur duruma düşeceğimizden dolayı hukuki yollara başvurduk.

 

PERON TAHSİSİ İÇİN 2 BİN 300 LİRA

Bizler katlı otopark da peron tahsisi için belediyemize ortalama 2 bin 300 lira para vermekteyiz. Her çıkışta da köyün ücret tarifesine göre çıkış parası veriyoruz. Ayrıca bu bina yapılırken, belediyenin kendi parasından değil otopark parasından bu katlı otopark yapılmıştır. Burası otopark paraları ile yapıldığı için otoparkın yıkılmaması lazım. Belediye şu anda buradan yaklaşık 300 bin lira para kazanmaktadır. Bu yıkıldığı zaman belediye gelirden mahrum kalacak, hem de bizler mağdur olacağız.

 

"YER GÖSTERİLMEMEKTE"

Katlı Otopark yapılmadan önce yine bu araziden çalışmaktaydık. Bu arazi yine köy araçlarına aitti. Katlı otopark köy araçlarını tek çatı altında toplayıp Ereğli trafik sorununu çözmek için yapılmıştı. Ereğli'ye kent meydanı yapmak üzere katlı otoparkı Mal Müdürlüğüne devri ve yıkımı için proje üretildi. Yapılacak kent meydanı altında olacak olan 2 katlı otoparkta köy minibüslerine yer gösterilmemektedir. Katlı otopark yıkıldığı ve şehir merkezi dışına taşındığı takdirde sadece bizler mağdur olmayacağız, köylerden taşıdığımız vatandaşlarımızda bu konuda mağdur olacaktır.Şehir merkezine araç değiştirip yükleriyle beraber aktarmalı geleceğinden külfet altına girecektir. Ve zamanla şehir merkezinden kopacaktır. Bu durumda şehir esnafı da mağdur olacaktır. Biz kamu yararına yapılan katlı otoparkın yıkılmasını istemiyoruz. Şayet yıkılacaksa yeni yapılacak kent meydanın altında yapılacak olan otoparkta köy minibüslerine de yer verilmesini istiyoruz. Bu konu da Kaymakamlığımızdan, Belediyemizden, Bölge Milletvekillerimizden yardımlarını bekliyoruz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)