Kdz.Ereğli kent merkezinde bin metre karelik binanın yıkımını 20 gün gibi bir sürede gerçekleştiren ekip esnafa teşekkür etti.

"Yapmak zor yıkmak kolay" sözünü Kdz. Ereğli Atatürk Anıtı karşısındaki Duran İşhanının yıkımında bir kez daha gördük. Yedi katlı dev bina 10 ar günlük iki periyotta sekiz kişilik ekip tarafından yıkılıverince, 60 yıl önce yapılan  bu inşaatın yapıldığı dönemdeki yapılış süresini göz önüne alınca aradaki büyük farkı çok daha iyi görüyoruz.
Kdz. Ereğli'de 15 Ekim 1966 yılında kurulan Ereğli Memleket Gazetesi'nin kurucusu Gökhan Duran'ın soyadının verildiği işhanının ömrünü tamamladığına karar veren yeni sahibi Kemalettin Yaman, binayı yıkmaya karar verdi.  Kdz. Ereğli'deki Tedev  İnşaat Şirketi'nin Sahibi Yücel Ülkü bu binayı 20 gün gibi bir sürede yıkacağını taahhüt edince, işi teslim aldı ve kolları sıvadı. Ereğli ekibine Samsun'dan da takviye alan Yücel Ülkü, çevre esnafın da hoşgörüsüne sığındı. Sekiz kişilik ekip 20 günü iki periyota böldü ve iki ayrı kademede işi başarıyla tamamladı. Ekip, en küçük bir rahatsızlık yaşamadan işi başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.
Yücel Ülkü, "Duran İş hanı durmadan yıkıldı" haberimiz üzerine yaptığı açıklamada, "Ben öncelikle bu işhanının bulunduğu alandaki esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. En küçük sorun yaşamadan böyle riskli bir işi tamamlarken bize hoşgörü gösterdiler.Uzman ekiplerimizle kent merkezinde yaptığımız bu işi yüzümüzün akıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" sözleriyle konuştu.