Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile bir araya gelerek 2009 yılının değerlendirmesini gerçekleştirdi. Kamu hizmetleri açısından 2009 yılının nasıl geçtiği, yapılan işler, bu hizmetleri yürütürken karşılaşılan zorluklar, vatandaşın talepleri, daireler arası koordinasyonu gerektiren herhangi bir konu var mı yok mu, gele cek sene ile ilgili planlamada dik kat edilecek hususları değerlendirmek için bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Kaymakam Ek şi, her toplantıda gündeme getirdikleri öncelikle kamu görevlilerinin çalışma amacı, sebebinin, vatandaş taleplerini mevzuata uygun olarak en kısa ve en etkili zamanda yerine getirmek olduğunu belirterek başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü.

VATANDAŞI GÜLER
YÜZLE DİNLEYECEK

"Kapılarınız vatandaşa açık olacak, memurlarınız amirlerimiz vatandaşı güler yüzle dinleyecek ve vatandaşın dairemizden işi olsun olmasın memnun ayrılmasını sağlayacak bir tavır içerisin de olmamız gerektiğini hep birlikte konuşuyoruz. 1 Yıllık değerlendirme yapıldığında vatandaşlarımızdan gelen tepkileri de değerlendirdiğimizde bu prensiplerde önemli bir sıkıntı yaşamadık. Bu açıdan teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda bu kaliteyi yükselterek devamını diliyorum. İlçemizi bazı kamu hizmetleri açısından bakarsak asayiş anlamında gerek emniyet gerek jandarma bölgesinde asayişi etkileyecek önemli bir olayımız olmamıştır. Tabiî ki günlük adlı vakalar devam ediyor bunun yanında bizim önleyici tedbirlerimiz vardır. Emniyet ve Jandarma'ya teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız bu konuda yardımcı oluyor, Ereğli insanının huzurlu kent olmasında katkısı var.

SAĞLIKDA SORUNU YOK
Hastanemiz çalışıyor, Sağlık ocağında doktorlarımız mevcut, sağlık evlerimizde ebeler, vekil ebeler de alaraktan personel eksikliğini gidermiş durumdayız, önemli bir problemimiz yok. Hastane yapmak talebimiz istediğimiz devam ediyor. Uygun yer arayışı sürüyor. 100 Dönüm gibi bir arazi arıyoruz, bizim ormandan tespit edip teklif ettiğimiz yer var, bakanlığın o konudaki görüşünü bekliyoruz. Eğer yer temin edebilirsek yeni bir hastane yapmamızda mümkün olacaktır.

EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR
Eğitim konusunda 32 bin civarında çocuklarımız okul ve öğretmenle buluştu, boş geçen dersimiz yok. Mecburi hizmette okul dışında kalan bizim tespitimize göre öğrencimiz yok. Zaman zaman devamsızlık gösteren veya sonradan ilçemize gelen tespit edildiğinde onu okullaştırıyoruz. Yeni yaptığımız okullar var, Ormanlı Lisesini açtık önemli bir eksiklikti. Bakırlık Mahallesinde hayırsever Abdurrahman Çınar'a bir okul yaptırdık. Korubaşında, Gökçeler'de okul inşaatı var devam ediyor, Kepez'de bir okul inşaatı yapacaktık onay bekliyoruz, ihale aşamasında.

SPOR
Lise bahçemizde spor salonunu bitirmek üzereyiz, önemli bir ihtiyaçtı lisemiz için. Ayrıca spor hizmetlerinde Beyçayırında yürütülüyor. Spor Müdürlüğümüze Polisevinin yanındaki yelken kulübü olarak bilinen yeri eğitim merkezi olarak verdik, orada spor müdürlüğü, gençlik, spor eğitim merkezi kurs faaliyetlerini yürütüyor. Ayrıca kapalı spor salonunun betonarme inşaatı yapılmıştı onu da tamamlama ihalesi yapıldı inşaatta başladı. Önümüzdeki yıla güzel bir salonumuz olacak orada.

ŞAP BİTTİ
Tarım hizmetlerinde şap aşamasını bitirdik. Destekleme ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Köy Hizmetlerinde önemli olan daha çok yol, su hizmetleriydi. Özellikle bu sene köy yollarımızın yüzde 95 oranında rotmiksle tamirini yaptık. Hedefimiz 5 bin ton rotmiks üretmekti yıl sonunda onu 9-10 bin ton'a çıkardık. Diğer malzemeli bakım çalışmaları da sürüyor. Vakıf çalışmalarını sürdürülüyor. 3 Bin kişiye kömür yardımında bulunduk, kömürlerini de dağıttık. Eğitim, sağlık, yiyecek, gıda yardımları da devam etmekte. Nüfus da adres sistemi yerine oturdu vatandaş anladı. Orman Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor. Sosyal Hizmetlerde özürlü engelli, yaşlı, bakıma muhtaç insanlarımıza ücret maaş bağlanıyor. Din hizmetlerimizde sıkıntımız yok, Organize Sanayi Bölgesinde alt yapı devam ediyor, yol, su, gazı bitirdik yolların kaplamasını yapacağız. Dolayısıyla Ereğli 95 köyü beldeleri ve yüzbin nüfuslu bir kent olarak ihtiyaçları bitmez.
Hem insanların hergün değişen ihtiyaçlarını cevaplamak hem eskiyen varlıklarımızı yenilemek hem de daha iyi bir yaşam için ihtiyaçlarımız sürüyor.
Elbette Ereğli'nin de yolları, okulları, sağlık kurumları, asayiş hizmetleri ile ilgili çeşitli ihtiyaçlarımız vardır. Amacımız olanı en iyi şekilde kullanmak.