Yeni yıla girmeye çok az bir zaman kaldı. Yeni yıla girecek olmanın heyecanını yaşayan vatandaşlar ise, hazırlık yapmaya şimdiden yapmaya başladı.
Türkiye'de yılbaşı, Gregoryen Takvimi'ne (Miladi Takvim) göre kutlanıyor. 31 Aralık Yılbaşı akşamıyken, 1 Ocak yeni yılın ilk günüdür. 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece, genellikle yılbaşı akşamı olarak kutlanır.
Türkiye'de yılbaşı öncesinde alışverişler artar. Mağazalar, dekorasyonlarını yeni yıl konseptine uygun olarak dizayn ederken, özel yılbaşı indirimleriyle tüketiciye avantajlar sunmaya başlar.
KIRMIZI İÇ ÇAMAŞIRI UĞUR GETİRİR!
Yeni yılın gelişini kutlamak tarih kadar eski bir gelenek. Yeni yıl ile ilgili inançlar ve gelenekler de dünyada bulunan insan toplulukları kadar çeşitlidir. Ülkemize ise özel yılbaşı akşamlarında çeşitli eğlenceler ve kutlamalar düzenlenir. Genelde akşam yemeği menüsünde yöresel yemekler yapılır ve akrabalar yemeğe davet edilir. Birçok evde hindi pişirilir. Yeni yıla özel yemekler, tatlılar yapılır. Yeni yılda mutlu ve şanslı olmanın sırrıyla kırmızı iç çamaşırları satışlarında artış olur. İnsanlar uğruna inansın-inanmasın bu geleneğe uyarak, kırmızı iç çamaşırları satın alır. Bunun yanı sıra çam ağaçları alınarak yılbaşı süsleri ile ailecek süslenir. Çevre örgütlerinin de etkisiyle çam ağacı katliamını önlemek için çoğu mağazalarda yapay çam ağaçları satılır. Evlerde çoğunlukla tombala oynanır. İddiaya girilir. Seneye görüşürüz" esprilerinin sıklıkla yapıldığı bugünde kafalarda koni şapka ve ağızlarda üfleyince uzayan düdüklerle eğlenilir.
Büyük alışveriş merkezlerinde Noel Baba kostümü giymiş kişilerle fotoğraflar çektirilip, dilek dilenir. Cep telefonlarından yılbaşı mesajları gönderilir. Büyük oteller, yılbaşı özel programları yaparak müşteri kapma yarışına gider. Yılbaşına nasıl girersen, tüm yılı o şekilde geçirirsin düşüncesinin yaygın olduğu ülkemizde yılbaşları çoğunlukla evlerde kutlandığı için, televizyon kanalları, birbirinden ünlü isimlere program yaptırıp, genel izleyici kitlesini kendisine çeker. Dansözün çıkacağı o an tüm aile bireyleri ekrana kilitlenir. Alkollü içki satış-larının tavan yaptığı bugünde 1 Ocak, tüm Türkiye'de resmi tatildir. Yılbaşları özellikle büyükşehirlerde meydanlarda kutlanır. Ünlü isimler meydanlarda konser verir. Milli Piyango bileti alınır, umutlar yılbaşı özel çekilişine kalır. Televizyon kanalları ülkenin hemen hemen her şehrinden yılbaşı manzaralarını ekrana taşır.
31 Aralık gecesi saat 24.00'e yaklaştığında 10'dan doğru geri sayım yapılır. Havai fişek gösterileri düzenlenir.