Zonguldaklı Alperenler, yılbaşı kutlanmaması için çağrıda bulundu.

Alperen Ocakları Zonguldak İl Başkanı Murat Karadeniz, yılbaşı kutlamanın çok büyük zararları olduğunu belirterek, tüm Zonguldaklılara yılbaşı kutlanmaması için çağrıda bulundu. Türk Milleti'nin inanç ve kültür değerleri her geçen gün yozlaştırılmakta olduğun belirten Karadeniz, bu değerlerin hayatı belirleyen ölçüler olmaktan çıkarıldığını kaydetti.
Yıllardır yılbaşı kutlamaları adı altında Hıristiyanlığın propagandası yapıldığını savunan Karadeniz, Maalesef yıllardır Yılbaşı kutlamaları adı altında gerek görsel ve gerek yazılı medyada inançlarımızla örtüşmesi bir tarafa adeta Hıristiyanlık propagandası tarzında yayınlar yapılmaktadır. Çok yoğun bir şekilde israfın yapıldığı bu tür programlar sözde yılın yorgunluğunu atma mazeretleri adı altında 'nasıl daha fazla tüketiriz' zihniyetindeki firmaların teşviki ile gerçekleştirilmektedir. Bu firmalarla aynı düşünceye sahip görüntülü ve yazılı medya kuruluşlarının yılbaşı kutlamaları etrafında bir yandan tüketimi teşvik ederken diğer taraftan milletimizin değerlerini tahrip etmelerini bir yerde anlamak mümkündür dedi.

TRT'YE 'ÖZEN' ÇAĞRISI
Devlet televizyonu TRT'nin geniş kitlelere yayın imkanını bulunduğunu belirten Karadeniz, yılbaşı yayınlarında özenli olmaya davet etti. Karadeniz, Milletin vergileri ile finanse edilen TRT'nin bu minvaldeki çalışmalarını anlamak ve kabul etmek mümkün değildir. Burada TRT yönetimini geniş yayın imkânlarına sahip olmaları dolayısıyla Yılbaşı kutlamaları çerçevesinde yapacakları yayınlarda özenli olmaya davet etmeyi milletimiz adına bir mecburiyet olarak görüyoruz dedi.

NOEL BABA İNANCIMIZDA YOKTUR
Yapılan programlarda, özellikle gençlerin olumsuz etkilendiğini ifade eden Karadeniz, Noel Baba gibi figürlerin İslamiyet'te bulunmadığını ifade etti. Karadeniz, şöyle devem etti;
Hiçbir ölçü düşünülmeden yapılacak programlarda özellikle gençlerin olumsuz etkileneceği düşünülmeli, alkol kullanımını adeta meşrulaştırıcı sunumlardan kaçınılmalıdır. Yine Noel Baba gibi inancımızda olmayan bir figürü çocuklarımıza gerek giyinişiyle gerekse çocuklara getirdiği hediyeleriyle şirin gösterme çabalarının inancımızda karşılığı yoktur. Bizim kültürümüzde Noel Baba figürünün karşılığını oluşturacak onlarca şahsiyet dururken Noel Baba da ısrarcı olmanın arkasındaki anlayış ne olabilir? Eğlenmek insanın ihtiyacıdır. Eğlenirken ölçüleri dikkate alarak insana yakışır bir tarzı kullanmalıyız. Aynı zaman da geçen bir yılın muhasebesini yapma fırsatını da göz ardı etmemeliyiz. Bu muhasebeden gerekli dersleri çıkarıp önümüzdeki seneye hazırlıklı girmek her halükarda daha anlamlıdır. Bir taraftan misyonerlik faaliyetlerinden rahatsızlık duyarken diğer taraftan Hıristiyanlara benzemenin izahı ancak gaflet ve dalalet olabilir. Hele duygu ve düşünce dünyası gelişmemiş çocuklarımızın gönülleri hoş olsun düşüncesiyle evlerimizi veya ticari kaygılarla işyerlerimizi çam ağaçlarıyla süslemek kelimenin tam anlamıyla fecaattir.
Karadeniz, Türk milletinin Müslüman olduğunu vurgulayarak, Dinimizde ve kültürümüzde yeri olmayan ithal bir sömürge aracı olan yılbaşı gecesini kutlamayalım. Müslüman Türk Milleti olarak birlik olup kendi değerlerimize sıkıca bağlanalım diye konuştu.