Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yaklaşan kış öncesi baca yangınlarına ve zehirlenme olaylarına karşı vatandaşları baca temizliği yapmaları konusunda uyardı.

Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle soba kullananların, bacadan sızacak gazlar nedeniyle yaşanabilecek olası facialara ve diğer olumsuzluklara karşı bacalarını temizlemeleri gerektiğini söyledi.

Bacaların yılda en az 2 defa temizletilmesi gerektiğinin vurgulayan Taşkın, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız kendi yöntemleriyle bacaya bir şey dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak tıkanmış bacayı açmaya çalışıyor. Bu çok yanlış bir yöntemdir. Bu yöntemler baca duvarının yıkılması ve tahribi gibi sonuçlarla daha pahalı inşaat masraflarına neden olabileceği gibi tıkanma nedeniyle soba zehirlenmelerini de beraberinde getirmektedir. Tüm personelimize baca temizliği konusunda eğitimler veriyoruz. Baca temizliği için ayrı bir ekipte oluşturduk. Vatandaşlarımızı Belediyemizi ya da İtfaiye müdürlüğümüz aradığı zaman ekiplerimiz baca temizliğini yapıyor. İlçe merkezimizin yüzde 80’ni doğalgaz ile ısınıyor.Doğalgaz kullanılan iş yeri ve meskenlerde kombilerin periyodik bakımlarının mutlaka yaptırsınlar.”

Taşkın, bacaların temizlenmesi yakıtın daha kaliteli yanarak tasarruf sağlayacağını ve çevre kirliliğinin önüne geçilebileceğini dile getirdi.

 

(Haber Cem Sürmeneli)