Kdz. Ereğli Özel Yıldırım Koleji, Azerbaycan'da düzenlenen İNEPO Avrasya Çevre Proje Olimpiyatlarından altın madalya ile döndü. Altın madalya alan öğrenciler Furkan Kılıç ve Zeynep Bulak, bu başarının alınmasında kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

 

Ereğli' de 2 yıl önce eğitim öğretime başlayan Yıldırım Koleji Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencilerinden Furkan Kılıç ve Zeynep Bulak, Azerbaycan'da düzenlenen İNEPO Avrasya Çevre Proje Olimpiyatlarına okullarının ve kendi isimlerini Azerbaycan' da altın harflerle yazdırdı.  Azerbaycan'ın Başkenti Bakü' de düzenlenen İNEPO Avrasya Çevre Proje Olimpiyatları 5 gün sürdü. Yıldırım koleji Fen Lisesi tarafından hazırlanan 8 projeden Furkan Kılıç ve Zeynep Ulak tarafından hazırlanan 'Otonom sera' isimli proje yarışmaya katılmaya hak kazandı. Aynı yarışmada İstanbul Fatih Koleji öğrencileri Muhammet Onur Atakul ve Muhammet Murat Kaya'nın hazırladığı proje ikinci oldu. Okullarında arkadaşları tarafından coşku ile karşılanan Furkan Kılıç ve Zeynep Bulak, aldıkları başarı karşısında hem şaşkın hem de mutlu olduklarını söyledi.

 

SONUÇLAR AÇIKLANIRKEN BÜYÜK HEYECAN YAŞADIK

 

Öğrencilerden Zeynep Bulak konuşmasında Öncelikle ben yarışmanın bu kadar büyük olacağını beklemiyordum. Çok heyecanlıydım. İlk kez bir yurt dışı yarışmasına katılıyordum. Proje çalışmalarımız çok uzun sürdü. Yaklaşık 1 sene boyunca proje ile uğraştık. Proje şeması Maket uygulaması derken oldukça yorulduk. Ama sonuçları iyi oldu. Yarışmada ilk olarak bronz madalya alanlar açıklandı. Daha sonra gümüş madalya alanlar açıklandı. Biz biraz korkmaya başladık. Son olarak altın madalya alanların isimlerinin başında bizim ki açıklanınca çok şaşırdık ve çok duygulandık. Hemen ayağa kalktık ve sevindik. Biz bu projeye öğretmenimizin aracılığıyla projeye başladık. Proje derslerimiz var. Buralara gelmemizde emeği olan başka okulumuza, Müdürümüze ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz dedi.

 

260 PROJE İÇİNDEN TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDEN PROJEMİZ BİZİMKİ OLDU

 

Projeye imzasını atan bir diğer öğrenci Furkan Kılıç' da Türkiye' de 260 proje içerisinden kendi projelerinin Azerbaycan' a gitmek için hak elde ettiğini ve projelerinin bu anlamda birinci olmasının ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Kılıç konuşmasında Türkiye adına yarışacak 260 projenin içerisinden bizim projemiz seçildi. Bizi seçenlerin yüzünü kara çıkarmadık. Azerbaycan' da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek altın madalya ile geri döndük. Çok mutlu ve gururluyuz. Okul yönetimimize, müdürümüze ve bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Aslında dereceler açıklandığında bir şey hissedemedim diyebilirim. Değişik duygular içerisindeydim. Mutluydum, hüzünlüydüm ve çok değişik bir duygu vardı. Çok güzeldi dedi.

 

45 ÜLKEYE KARŞI YARIŞTIK

 

Yıldırım Koleji Proje direktörü Zafer Türkmen, s45 ülkeye karşı yarıştıklarını ve öğrencilerinin projesi olan  'Otonom sera' projesinin birincilik almasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Türkmen konuşmasında 45 Ülkeye karşı yarıştık. İlk gittiğimiz günden itibaren standımız ilgi gördü. Türk bayrağını gören herkes standımıza koştu. Bu nedenle de ilgiden çok memnunduk. Öğrencilerimiz projeleri ile ülkemizi çok güzel temsil ettiler. Projeyi çok güzel sundular. Jürilere ve halka karşı anlatımları çok güzeldi. Öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bizim bu projemiz, Yıldırım Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi (YZEP) içerisinde 120 projeden sadece bir tanesidir. Bu proje, akıllı sera adıyla adlandırabileceğimiz otonom bir sistemdir. Sera sistemini tamamen otomatikleştirip, güneş takip sistemi, Sonar takip sistemi, ısı sensörleri ile tamamen serayı kontrol etmeyi amaçlayan bir projedir. Bu yaptığımız 120 proje alakalı da uluslar arası 35 madalyaya ulaştık. Bu konuda da Yıldırım Fen lisesi öğrencileri 2 yıl önce açılmasına rağmen Zonguldak tarihinin belki de en büyük ve en çok madalyalarını aldılar. Bu nedenle de öğrencilerimizi kutluyorum dedi.

 

 

Yıldırım Koleji Müdürü Ahmet Arıkçı, 2 sene önce kurulan Fen Lisesinde öğrenim gören öğrencilerin tamamının projeler ürettiğini ve bu projelerden yaklaşık 40 a yakın madalya kazandıklarını söyledi. Arıkçı konuşmasında Yıldırım Koleji Fen Lisesi 2 yıldır eğitim ve öğretim faaliyetlerini Zenginleştirilmiş Eğitim programı konsepti ile devam ettiriyor.  Bu eğitim sistemi içerisinde öğrencilerimizin tamamı proje üretimi yaptılar. Bu proje üretimi neticesinde de yaklaşık 40 a yakın Ulusal ve Uluslar arası madalya elde ettiler.  Öğrencilerimizin başarılarının artarak devam edeceğini ümit ediyoruz. Katkıda bulunan ailelerine öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz dedi.

 

Mühendislik, Çevre ve Enerji olmak üzere 3 dalda yağılan yarışmada, Yıldırım Koleji Öğlencilerinin Projesi Mühendislik dalında altın madalya almaya hak kazanırken, Mühendislik, Çevre ve enerji dallarında da en iyi projesi seçildiği belirtildi.