SBS'de 6.  ve 7.sınıf  Türkiye 1.si Kdz. Ereğli Yıldırım Koleji’nden çıktı.

Yıldırım Koleji öğrencilerinden  Esat Serhat SUCU 7.sınıf SBS de 90 soruda 90 net yaparak, Kubilay GÜLŞEN ise 6.sınıf SBS de 80 soruda 80 net yaparak Türkiye 1.si oldu. 

Tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alan öğrenciler  ve aileleri büyük sevinç yaşadı. 8.sınıf SBS’de 3 öğrencisi  Türkiye 1.si olan Yıldırım Koleji şimdi de 6. ve 7.sınıflarda aynı başarıyı yakalayarak Kdz. Ereğlinin gururu oldu. Başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Yıldırım Koleji daha  önce açıklanan 2010 yılı SBS yerleştirme puanına göre  bu yıl Zonguldak ve Ereğli 1.sini de çıkarmıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan  Müdür Yardımcısı Mehmet YILMAZ, Türkiye 1.si olan öğrencileri nedeniyle çok mutlu olduklarını ve aynı mutluluğu 8.sınıf SBS de de 3 öğrenciyle yaşadıklarını söyledi. Böylece bu yıl toplamda beş  Türkiye 1. çıkardıklarını ifade eden YILMAZ, ayrıca tüm  öğrencilerinin göstermiş olduğu başarıyla %100 kazandırma başarısı elde ederek kitlesel olarak da başarılı olduklarını, mezun ettikleri 67 öğrencinin 27 sinin Fen Lisesi, 36 sının ise anadolu lisesi kazanarak toplamda 63 öğrencinin fen ve anadolu liselerine yerleştiğini, 4 öğrencinin ise meslek lisesi kazandığını ifade etti.

6. ve 7. Sınıf SBS de birçok öğrencilerinin de sadece 1 yanlış yaptığını sözlerine ekleyen müdür yardımcısı YILMAZ,  bu  başarılarla geleceğe emin adımlarla yürüdüklerini ve her zaman okul olarak Ereğli’yi Türkiye çapında en güzel şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyledi. Ereğli halkının gösterdiği ilgi ile  Okul olarak tüm sınıflarda kayıtlarını doldurduklarını ifade eden YILMAZ, bunun için Ereğli halkına da teşekkür ettiklerini ifade etti.