Mayıs 1962 tarihinde Kandilli’de  dünyaya gelen,  Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra . Ağabeyi Süha Yıldız gibi sanat dünyasına girip  başarılarıyla kendine önemli yer elde eden Seda Yıldız’a, “Yılın Sinema-Dizi Erkek Sanatçısı Ödülü” verilecek. Bir çok film ve dizide oynayan Seda Yıldız, en son olarak ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde Şeyh Edebali karakterine hayat veriyor.

20 Eylül 2020’de İstanbul Beşiktaş  Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan Ulusal Palandöken’in  Ödül Gecesi’nde “Yılın Sinema-Dizi Erkek Sanatçısı” ödülünü alacak olan Seda Yıldız’ın başarısı Kandillili dost ve arkadaşları arasında büyük sevinçle karşılandı.

Kandilli Kültür Derneği Başkanı Korhan Us, Seda Yıldız’dan büyük gurur ve onur duyduklarını belirtti.

Bilindiği gibi Seda Yıldız’ın ağabeyi Süha Yıldız’da çok ünlü bir tenör. Türkiye’nin Leyla Gencer’den sonra yetiştirdiği en önemli sopranosu olan ve 10 Aralık 1997’de yurt dışında turnede iken beyin kanaması sonucu vefat eden Zehra Yıldız’ın kocası. Süha Yıldız eşi Zehra Yıldız’ın vefatının ardından kurduğu vakıf aracılığı ile O’nun anısını yaşatmayı da sürdürüyor.