Türk Anneler Derneği, Anneler Günü dolayısıyla bu yıl tüm lösemili çocukların annelerini “Yılın Annesi” seçti. Zonguldak’ta ise, Zonguldak İlköğretim Okulu öğrencisi lösemi hastası Mehmet Can Çep’in annesi Cemile Çep, “Yılın Annesi” seçildi.

 

Dün Dernek binasında düzenlenen törenle Cemile Çep’e plaket, çiçek ve hediyesi verildi. Türk Anneler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nevin Aytaç, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi;

“1914 yılından beri her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü tüm dünyada Anneler Günü olarak kutlanıyor. Ulu Önder Atatürk, ‘Yeryüzünde gördüğümüz herşey kadının eseridir’ sözü ile kadının ve annelerin kutsallığını en güzel şekilde ifade etmiştir. Karşılıklı sevgi ve saygının oluştuğu, aile bağlarının pekiştirildiği bugünde; temizliği, tatlılığı ve sevgiyi ifade eden bir beyaz karanfille annesine bu sevgiyi gösterebilene ne mutlu. Bizler Türk Anneler Derneği olarak Türkiye’de tüm lösemili çocuklarımızın elleri öpülesi annelerini ‘Yılın Annesi’ olarak seçiyoruz. İlimizde ise, Zonguldak İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Can Çep’in annesi Cemile Çep’i ‘Yılın Annesi’ olarak ilan ediyoruz. Nice güzel günlerde   annelerimizin gözlerinde yaş değil, yüzlerinde güller açması dileğiyle tüm annelerimizin Anneler Günü’nü şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına kutluyorum.”

Törende, Türk Anneler Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.