Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz, Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli kurumu kategorisinde kurum olarak 2011–2012 Eğitim Öğretim Yılı Zonguldak ilinin En Kaliteli Kurumu seçildiklerini bildirdi.
Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kasımlı İlköğretim Okulu, yılın en kaliteli kurumu kategorisinde Zonguldak İlini Mili Eğitim Bakanlığında temsil edeceklerini belirterek, sonuçtan son derece memnun olduklarını söyledi. Marka bir kurum haline geldiklerini kaydeden Yılmaz şunları söyledi;
Kasımlı İlköğretim Okulunun ilde birinci sıraya yerleşmesi, özverinin, fedakarlığın, planlı çalışmanın, çalışma  azminin, takım ruhunun, pozitif anlayışın, veli okul işbirliğinin,sosyal sorumluluk almanın,görev bilincinin göstergesidir.Halk arasında geri kalmış bölge anlamında kullanılan  Marsa denilen bir yerleşim alanındaki eğitim yuvasının bugün Marka haline gelmiştir. Kalite yolculuğunda geçmişten bu yana destek veren, emeği geçen gelmiş geçmiş bütün eğitim kadrosuna, yönetim kadrosuna, Alaplı ve civardaki eğitim gönüllülerine, okula az veya çok maddi manevi desteği dokunan bütün insanımıza Kasımlı İlköğretim Okulu ailesi adına teşekkür ediyorum dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, ise,  Kasımlı İlköğretim Okulunun Toplam Kalite alanındaki bu başarısının örnek olmuştur. İlçemizdeki model okullarımızdan biri olan Kasımlı İlköğretim Okulu eğitim kadrosunu, yönetim kadrosunu tebrik ediyorum.