Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi Sınıf Öğretmeni Semra Yalmancı Yücel, yılın öğretmeni seçildi.

Yücel, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, 81 ilden gelecek olan öğretmenlerle birlikte Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek törenlerde Zonguldak’ı temsil edecek.

Konuya ilişkin okuldan yapılan açıklama şu şekilde: "Öğretmenimiz; 2009 yılında Eğitim Programları ve Öğretimi alanında tezli yüksek lisansını tamamlamıştır. 2018 Yılında Kdz Ereğli  Doğa Koleji Yılın Enleri ödüllerinde Yılın Fark Yaratan Öğretmeni seçilmiştir.  2018 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafında Yılın Fark yaratan öğretmeni olarak seçilmiş ve üniversitede  söyleşi vermiştir. 2019 yılında Şeb-i Arus Törenlerine ilimizi Konya’da  temsil etmiştir. Doğaya Dokun (Touch The Nature) Projesi ile 9. eTwinning Ulusal Kongresinde Eba/Fatih Kategorisinde Türkiye 2. olmuştur. Kültür Sokağı 1 ( Culture Street No.1) projesi yine 9. Ulusal eTwinning Ulusal Kongresinde Kültürel Miras Dalında Türkiye 2. olmuştur. 81 ilden 81 öğretmenin yürüttüğü proje ile Ülkemizin yerli ürünlerini, doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtan eş zamanlı kültür sergisi açılmış ilimizi Türkiye’de başarı ile temsil etmiştir. Kurucusu olduğu “Bir Milyon Mavi Kurdele” Projesi ile Nadir Görülen Hastalıklara dikkat çekmiş, bu hastalığı taşıyan bireylere destek olmak için tüm Türkiye’de ve birçok ülkede kampanya başlatmış sergi ve stantların açılmasında öncü olmuştur.  Bu proje sonucunda Nadir Hastalıklarla ilgili mecliste komisyon oluşturulmasında rol oynamıştır.  Kdz Ereğli Belediyesi katkıları ile «Çocuklar Masallarla Buluşuyor» projesini yürütmüş ve sahil bandına kurulan çadırlar ile 23 Nisanda bir çok çocuğa masal anlatılmasında aktif rol oynamıştır. Kdz Ereğli Çevre Şenliğinde Geri dönüşüm atölyesi açmış ve pet şişelerden teraryum, atık malzemelerden oyuncak ve zeka oyunları yapılmasında etkin rol almıştır. Çocuk Oyunları Projesi ile geçmişten günümüze köprü kurup geleneksel oyunlarla çocukları buluşturmuş hatta öğrencilere oyun tasarlatmıştır. Tasarlanan oyunlar kitap haline getirilip EBA ya yüklenmiştir. 2020 yılında kurucusu olduğu 5 eTwinning projesinden hem Ulusal hem de Avrupa Kalite Etiketleri almıştır. Okulumuz öğrencilerinin öykü,şiir,bulmaca ve kodlama etkinliklerininde içinde bulunduğu,gelirinin LÖSEV’e bağışlanacağı ,pandemide ortaya çıkan ve basılan SEVGİ SARSIN DÜNYAYI kitabında koordinatörlük yapmıştır. Ayrıca 81 ilden 81 öğretmenin anısını yazdığı «Beni Anılarla Yaşat Öğretmenim» kitabın yazarlarından biri olmuştur. “Üstün Zekalı Öğrencilerin Bilimsel Epistemolojik İnançları ile STEM Tutumlarının İncelenmesi” konulu makalesi uluslararası hakemli dergide yayımlanmıştır.

Sıfır Atık 5D modeliyle “Düşün,Gerekli Değilse Tüketme”, “Daha Az Tüket”, “Değerlendir,Yeniden Kullan”, “Değiştir,Farklı Amaçla Kullan” ve “Dönüştür,Doğa Kazansın” etkinlikleriyle çocukların günlük yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları,nasıl daha az tüketecekleri ve farklı şekillerde değerlendirecekleri konusunda fark yaratmıştır.

2023 vizyonu ışığında,21. yüzyıl becerilerini, teknolojiyi etkili bir şekilde kullanarak derslerine entegre eden öğretmenimiz, yenilikçi yöntemlerle derslerini etkileşimli ve eğlenceli hale getirmiştir.Yaptığı ulusal ve uluslararası projeler ile hem öğrencilerinde hem de çevresinde farkındalık oluşturmuştur. Aynı zamanda kamuoyunda ses getiren çalışmalarını, uluslararası platformlara taşımış, aldığı ödüllerle önemli başarılara imza atmıştır. Birçok Hizmetiçi  ve farklı kurslara katılarak öğrenen öğretmen olmaya devam etmektedir.Öğretmenimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.