Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik meslek bilgisi ve yeterliliği, akademik performans, basılı eser ve yaptığı projelere göre değerlendirme yaparak her yıl İl’ler bazında fark yaratan yılın öğretmenleri arasında Zonguldak’ı temsil eden Şenol Yıldız, Ankara’da ödülünü düzenlenen tören ile aldı.

 

 

2014-2015 eğitim öğretim döneminde Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şenol Yıldız fark yaratan yılın öğretmeni seçilmiş olup Zonguldak’ı, Ankara’da temsil etti.

 

MESLEKTE FARK YARATAN KİŞİ

24 Kasım Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında her İl’de Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği tema uyarınca, “Yılın -Öğretmeni” seçildi. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenliğin toplum nezdinde yeniden hak ettiği yere gelmesini sağlamak için bir ilki gerçekleştirdi, 700 bin öğretmen arasından eğitimde üstün başarı göstermiş, projeler gerçekleştirmiş, yetenekli öğrencileri topluma kazandırmış, fedakârlıkları ve diğer nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş her ilden bir öğretmeni ‘öğretmenlik mesleğinde fark yaratan’ kişi olarak seçti.

 

ANKARA’DAKİ ZİYARETLER

81 İl’den eğitime fark yaratan öğretmenler kapsamında Zonguldak ilini temsilen Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şenol Yıldız temsil etti.  Yıldız, diğer 81 İl’in yılın öğretmenleriyle beraber sırasıyla Milli Eğitim Bakanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamlarına ziyarette bulundu ve bu makamlardan çeşitli hediyeler aldı. Ayrıca Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan tarafından da TBMM’deki makamında kabul edildi.

 

ZONGULDAK’IN TEMSİLCİSİ OLDU

Zonguldak’ın yılın öğretmeni olma başarısını gösteren Şenol Yıldız ise süreç ile ilgili şu bilgilere yer verdi: “Gittiğimiz makamlarda çok güzel ağırlandık. Ereğli’den selam götürdüm hepsine. Cumhurbaşkanımızla, başbakanımız ve bakanımızla sohbet etme fırsatı bulduk. Hepsi tek tek öğretmenlerle ilgilendiler. Sıcak tavırları bizi etkiledi. Cumhurbaşkanımız özellikle selamlarını iletti Ereğli halkına, öğrencilerime ve velilerime. Bende Cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı ve bakanımızı Ereğli’ye davet ettim. Ak Sarayın ilk davetlilerinin öğretmenler olması da ayrıca sevindirici oldu. Diğer illerden gelen il temsilcileriyle tanıştık. Gerçekten alanlarında harika iş yapmış ve gelmeyi hak etmiş öğretmenler olduklarını gördüm. Bu da bu sene ilk defa 100 üzerinden objektif kriterlerin olduğu ( makale yazma, yüksek lisans yapmış olma, proje yapma gibi) değerlendirme formu ile seçilmiş olmalarından olsa gerek diye düşünüyorum” dedi.

 

(Haber Merkezi)