Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Zonguldak ilinde yaptığı çalışmalarla yılın öğretmeni seçilen Yayla Ortaokulu Türkçe Öğretmeni 34 yaşındaki Ferdi Akın'a Bakanlık tarafından gönderilen teşekkür belgesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen tören ile kendisine takdim edildi. 
Törende konuşma yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, 2012 yılında da yılın öğretmeni seçimi ilimizde yapıldı. Yılın öğretmeni kimlerden seçilir diye bakanlığımızın belirlediği kriterler vardı. Bunlar, mesleki çalışmalarıyla farkındalık yapmış, çevresi ile iyi iletişim geliştirerek toplumda kabul görmüş, beğeni ile anlatılan faaliyetler gerçekleştirmiş, ulusal ve uluslararası düzeyde bilim, sanat, spor gibi alanlarında başarı kazanan öğrenciler yetiştirmiş, bilim, spor, sanat gibi alanlarda topluma katkı sağlayan başarılı projeler gerçekleştirmiş öğretmenlerden seçilen deniliyor. Birde bu kriterlere uyan ilimizde komisyon çalışmasını tamamlamış. Bütün öğretmenimiz bu kriterlere uymuş.
Ferdi öğretmenimiz Zonguldak'ta yılın öğretmeni seçilerek Zonguldak'ı temsilen Ankara'ya gitmiştir. Bizleri orada temsil etmiştir. Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanıyla görüşmeler yaparak ilimizi en iyi şekilde temsil etmiştir.
Bu başarılarından dolayı kendisini tebrik ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz. Çünkü bir değerdir. Bu değeri bize tattırdı ve bu değeri Zonguldak'a getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz.
Bundan sonraki eğitim öğretim hayatında daha güzel çalışmalara imza atacağına inanıyoruz dedi.
Ardından konuşma yapan Yayla Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ferdi Akın ise Geçmiş yıllarda öğretmenlerimiz öğretmenler gününde yine her ili temsilen bakanlıkta gerek Cumhurbaşkanıyla olsun gerek Başbakanla olsun gerekse meclis başkanımızla bir araya geliyordu. İlk kez belli kriterler getirildi.
Dediler ki alanda yapmış olduğu çalışmalarla ulusal olabilir, uluslararası çalışmalarla ön plana çıkmış öğretmenleri ilk kez Ankara'ya davet ettiler. Dolayısıyla yapmış olduğumuz çalışmaların bu şekilde ödüllendirilmesi öncelikle bizi çok onura etti. Zonguldak'ı temsil etmek benim için ciddi anlamda büyük bir haz verdi. Aynı zamanda sorumluluklarda yükledi. Görevde on birinci senem. İnşallah bundan sonra daha farklı çalışmalarla, daha güzel çalışmalarla ilime gerek ulusal gerekse uluslararası alanlarda ilimin ismini duyurmaktır amacım dedi.
Konuşmaların ardından Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek tarafından Zonguldak'tan yılın öğretmeni seçilen Yayla Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ferdi Akın'a teşekkür belgesini verdi.