Ankara’da 2010 yılında Sosyoekonomik bakımından gelişmemiş semt ve ilçelerinde yaşayan, engelli, yaşlı, şiddet mağduru veya madde bağımlısı gibi dezavantajlı grupların sanat yoluyla topumla kaynaşması amacıyla kurulan Yön Engelsiz sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin 2014 yılında başlattığı “Engel’SİZ Sanat Ödülleri”nin “Yılın Tiyatro Ödülleri’ne bu yıl Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği layık bulundu. Aziz Nesin’in “Azizname”sini oyunlaştıran Kdz. Sanat Kurumu’nun kazandığı bu ödül, Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde dağıtılacak iken pandemi nedeniyle program değişti. Yeni program çerçevesinde ödüller Kdz. Ereğli’de verildi ve yapılan çekimler Nevşehir’e gönderildi. Etkinlik Nevşehir’de ayrıca yayımlanacak. Ereğli’deki törene  Belediye Başkanı Halil Posbıyık da katıldı. Posbıyık, 6. Yön Engelsiz sanat Gençlik ve Spor Kulübü’nün Engel’siz Sanat Ödülü’nü; oyunun yazanı, oynayanı ve Sanat Kurumu Derneği Başkanı olan Cihangir Amca ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naile Bingöl’e Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verdi.

Yön Engelsiz sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Yılın Tiyatro Oyuncusu Ödülünü de Kdz. Ereğli Sanat Kurumu’ndan Hamiyet Kılıç’a verdi. Kılıç’a ödülünü de takdim eden Halil Posbıyık, başarılarından dolayı Sanat Kurumu’nu ve Hamiyet Kılıç’ı kutladığını belirtti. Posbıyık, Aziz Nesin’in güldürürken düşündüren oyunu olan Azizname ile ilçenin adını duyuran Sanat Kurumunu ve 28  oyuncusunu kutladı ve kendilerini çikek ve Herkül heykeli hediye etti.

Ödülünü “tiyatromuzun gerçek kahramanları adına ödülü alıyorum” diyerek sözlerine başlayarak alan Cihangir Amca’da, sanatla ayakta kalmanın çok zor olmasına rağmen, kendilerinin ayakta kalmaya devam edeceklerini vurguladı.

Cihangir Amca, Çağlar İlgen, Denizcan Sart ve Oğulcan Kalender’i de özellikle kutladığını açıkladı.

Belediye Başkanı Posbıyık ve Sanat Kurumunun tüm kadrosu günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

i