Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 9 yıl önce 1200 metrekare üzerinden 12 bin liraya kiralayıp Aile Sağlık Merkezi olarak kullandığı binanın, gerçekte 680 metrekare olduğu saptandı. Binanın kiralanmasıyla ilgili yapılan ihalede adı olan, aralarında İl Sağlık Müdür Yardımcısı S.Ç.'nin de bulunduğu 9 kişi, devleti zarara uğrattığı iddiasıyla gözaltına alındı.
İl Sağlık Müdürlüğü, H.Ö. ve M.Ö.'nün, Ontemmuz Mahallesi Belediye Bulvarı'ndaki 5 katlı binasını 2002'de ihale yoluyla kiraladı. İl Sağlık Müdürlüğü, ihale sürecinde bin 200 metrekare olarak gösterilen aylık 12 bin lira ücret karşılığında kiraladığı binayı Aile Sağlık Merkezi olarak kullanmaya başladı. Bir süre önce 5 katlı binanın gerçekte daha küçük olduğu yönünde Zonguldak Valiliği'ne şikayette bulunuldu. Yapılan araştırmada binanın gerçekte 680 metrekare olduğu saptandı. Ayrıca binayla ilgili Zonguldak Emlak İstimlak Müdürlüğü Kurumu'na da 154 metrekare üzerinden emlak vergisi ödendiği belirlendi.
Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, ihalede adı bulunan binanın sahipleri H.Ö. ve M.Ö. ile İl Sağlık Müdür Yardımcısı S.Ç., M.İ., O.Ö., İ.O., M.M., M.Ç., H.A.G. isimli şahıslarI gözaltına alırken, S.G.T. ve H.Ş.'nin de arandığı belirtildi.
İhaleye fesat karıştırmak, resmi kurumlara yanıltıcı belge ibraz etmek, kamu kurumunu zarara uğratmak, haksız kazanç elde etmek ve görevi kötüye kullanmak suçlarından Emniyet'te ifadeleri alınan 9 şüpheli, daha sonra serbest bırakıldı.