Zonguldak’ın Belediye tarafından işletilen mavi bayraklı Kapuz plajında bundan yaklaşık on yıl önce ailesi ile birlikte denize girdiği anda deniz yatağından düşerek uzun süre suyun altında kaldıktan sonra ölüm tehlikesi geçiren lise öğrenci 17 yaşındaki Enes Baş yıllar sonra plaja gelerek kendisini kurtaran cankurtaran Hayri Topçuoğlu’na teşekkür etti.

Yıllar geçse de olayın şokunu daha hala atlatamadığını belirten Enes Baş olayı şöyle anlattı:

“O gün ailemle birlikte denize gitmiştik. Plaj kalabalık ve denizde de dalga vardı, ben deniz yatağı ile dalganın etkisiyle de biraz açılmıştım. Biranda dengemi kaybettiğim ve suya düştüğümü hatırlıyorum. O gün beni denizden cankurtaranlar öldü diye çıkartmışlar. Bu nedenle beni  tekrar kurtararak hayata döndüren plajın cankurtaranı Hayri Topçuoğlu’nun yanına gelerek hem kendisine teşekkür ettim hem de kendisiyle tanışmam beni oldukça mutlu etti.”

Kapuz plajında yaklaşık 32 yıldan bu tarafa baş cankurtaran ve aynı zamanda tesis amirliği görevini de yürüten Hayri Topçuoğlu da yaşanan olayı şöyle anlattı:

“O gün deniz biraz dalgalıydı bir anda kumsalda kadın çığlığı duydum ve olayın olduğu yere koştum ve açıkta boşta olan deniz yatağını gördüm ve oraya kadar yüzerek denizin altına daldım ve çocuğu hareketsiz bir şekilde denizin dibinde gördüm ve çıkarttım. Daha sonra kumsala getirerek ambulans ve sağlık ekipleri gelene kadar  yaklaşık 10-15 dakika ilkyardım müdahalesi yaptım ve çocuğu kendisine getirdim. Daha sonra gelen ambulansla  en yakın hastanenin aciline getirdik. Tedavisi süresi içerisinde iyi olana kadar takip ettik ve yıllar sonra kendisi bizim yanımıza gelerek teşekkür etmesi de bizleri sevindirdi.”

Öte yandan deneyimli cankurtaran Hayri Topçuoğlu ,  “Bizler yıllardır ekibimizle birlikte vatandaşlara büyük özveri  ve gayretlerimizle hizmet vermeye çalışıyoruz. Tüm cankurtaran ekibimiz eğitim görmüş personellerden oluşmuştur. Bizim tek istediğimiz vatandaşlardan ekipte görev yapan arkadaşlarımızın ikazlarına uymalarını istiyoruz” dedi.