Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, elektronik kart sistemi ile ilçe genelinde ring tertibi ile çalışacak olan halk otobüslerinin fazla yolcu alma kaygısı gütmeden çalışacağını belirterek, Yıllardır gerçekleşmesini arzu ettiğimiz bir uygulama olacaktır dedi.

 

Genel Kurulunu gerçekleştiren ve yeni yönetimini belirleyen 92 No'lu Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi yöneticileri, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti. Ziyarete Kooperatif Başkanı Murat Akyüz'ün yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Çetin Çimen, Ali Erdoğan, Kemal Demirhan, Recep Uzunmehmetoğlu, Denetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ağralı, Faruk Deniz ve Ergin Yılmaz da yer aldı. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen genel kurulun şoför esnafı ve kent halkı için hayırlı olması temennisinde bulunurken, kooperatif başkanlığına yeniden seçilen Murat Akyüz ve yönetim kuruluna başarı diledi.

 

YENİ SİSTEM YARARLI OLACAK

Kooperatif yönetiminin son dönemlerdeki icraatlarının önemine işaret eden ve özellikle de elektronik kart uygulamasının gerek halk otobüsü esnafı gerekse de kent halkı için yararlı olacağına yürekten inandığını belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Akyüz başkanlığındaki yeni yönetime de bazı tavsiyelerde bulundu. Genel kurulun ve dolayısıyla da yönetime seçilme yarışının geride kaldığını ve bundan sonraki dönemde kooperatifin tüm üyelerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Posbıyık; Bundan sonraki çalışmalarınızda sizden beklentim tüm üyelerinizi kucaklamanızdır. Geride bıraktığınız genel kurulda size oy vermeyen üyelerinize de sevgiyle yaklaşmanızı istiyorum. Elbette bu gibi önemli kuruluşlarda farklı sesler olacaktır. Bu yönetime muhalif olanlar bundan sonraki süreçte de zaman zaman belki de seslerini yükselterek konuşabilirler. Ama siz hep alttan konuşacaksınız ve herkese eşit mesafede yaklaşacaksınız. Size yakışan da bu olur. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olun dedi.

 

 ELEKTRONİK KART UYGULAMASI YARARLI OLACAKTIR.

Karadeniz Ereğli'de halk otobüsleri vasıtasıyla gerçekleştirilen toplu taşıma hizmetinin eskiye nazaran çok daha iyi ortamda yapılabilmesi için kendisinin de büyük gayretler gösterdiğine dikkat çeken Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuşmasında; Toplu taşıma konusunda, bu işi yapan şoför esnafımızın huzurlu bir ortamda çalışmasını istedim her zaman. Bunun dışında kooperatiften de şoför arkadaşlarımızdan da bir beklentimiz olmadı. Bazı kesimlerin iddia ettiği gibi elektronik kart uygulamasını gerçekleştirecek firma şu veya bu olmuş bu bizi hiç ilgilendirmedi. Elektronik kart uygulamasının Karadeniz Ereğli halkı ve şoför esnafımız için yararlı bir uygulama olacağına inandık ifadelerine de yer verdi.

 

OLUMLU BİR ADIMDIR

Başkan Posbıyık sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Genel Kurulu'nun hayırlı olmasını en kalbî duygularla temenni ediyorum. Genel kurulunuzun başarıyla gerçekleşmesi beni de memnun etmiştir. Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin, özellikle son dönemlerde yaptığı hamlelerle, toplumsal yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan toplu taşıma konusunda imza attığı çalışmaları, hepimiz takdir ve beğeni ile takip ettik. Bu çalışmalar arasında da özellikle Elektronik Kart Sistemi'nin hayata geçirilmesi hiç kuşku yoktur ki hem şoför esnafımız hem de halk otobüslerinden yararlanan vatandaşlarımız için olumlu bir adımdır. Ring tertibi ile çalışacak olan halk otobüslerinin bundan böyle daha fazla yolcu alma kaygısı gütmeksizin çalışacak olması, tüm halk otobüslerinden elde edilecek gelirin de bir havuzda toplanarak tüm şoför esnafına eşit miktarda dağıtılacak olması, yıllardır gerçekleşmesini arzu ettiğimiz bir uygulama olacaktır. Bu vesileyle de Elektronik Kart Sistemi'nin Karadeniz Ereğli'de de hayata geçirilmesi noktasında emek ve gayret gösteren herkese şahsım ve halkım adına teşekkür ediyorum. Bu duygularla bir kez daha Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Genel Kurulu'nun hayırlı olmasını diliyorum