Alaplı'da 1998 yılında meydana gelen sel ve heyelanda konutları zarar gören vatandaşlar için yapılan 690 Evler mevkiindeki afet konutlarının 10 yıldır bekleyen çevre düzenlemesi ve yol sorunu çözüldü.
Afet Konutlarında incelemelerde bulunan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Afet Konutlarının çevre düzenlemesi ve yolları yapılmadan hak sahiplerine teslim edildiğini ve yaklaşık 10 yıldır da semt sakinlerinin bu sorununun çözülmediğini belirterek, Afet konutlarının yol ve çevre düzenlemesinin yapılması bu yılın yatırım programına alındı. Ayrıca, hak sahiplerinin tapularını bir an önce almaları için çalışmalarımız da sürüyor dedi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, konu ile ilgili açıklamasında şöyle dedi:
Alaplı Afet Konutları 15 blok ve her blokta 10 daire olmak üzere toplam 150 daire olarak yapılmış ve 2003 yılında oturuma açılmıştır.
Binaların tapusu halen Belediye'de olup, Afet Acil Durum İl Müdürlüğü'ne devredilmek üzere Belediyemiz tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Hedefimiz, yaklaşık 10 yıl önce konutlarına taşınan vatandaşlarımızın tapularını bir an önce almalarını sağlamaktır.
İkinci bir konu ise Alaplı Afet Konutları yapılmış, oturuma da açılmış ancak çevre düzenlemesi ve yolları yapılmamıştır. Bu konuda yaptığımız çalışmalara Zonguldak Milletvekillerimiz Sayın Köksal Toptan, Sayın Ercan Candan ve Sayın Özcan Ulupınar büyük destek vermiş ve onların katkılarıyla Alaplı Afet Konutlarının çevre düzenlemesi ve yollarının yapılması Başbakanlık Afet Acil Durum Genel Müdürlüğü'nce 4.8.2011 tarih ve 5993 sayılı yazıyla 2011 yılı yatırım programına alınmıştır. 129.000 lira olan proje bedelinin ihaleye çıkılması için gerekli yüzde 10'luk kısmı 12.900 lira olan ödeneği de 29.9.2011 tarih ve 6532 sayılı yazı ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca onaylanmıştır. İhale hazırlıkları Zonguldak Afet Acil Durum İl Müdürlüğü'nce başlatılmış olup, tahminen Aralık ayının ilk haftasında ihalesi yapılacaktır. Sorunun çözümünde başlangıçtan bu yana büyük emekleri geçen başta TBMM Başkanımız Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Köksal Toptan, Zonguldak Milletvekillerimiz Sayın Ercan Candan ve Sayın Özcan Ulupınar olmak üzere, Sayın Valimiz Erol Ayyıldız ve Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Ahmet Güngör'e Alaplı Afet Konutları sakinleri adına teşekkür ediyorum.