Ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan, Zonguldak'ta bir film çekmeye hazırlanıyor. Şairler adlı film, 1940'larda çok genç yaşlarda ölen Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayat hikayelerinden esinlenildi. Radikal'den Şenay Aydemir'in sorularını yanıtlayan Erdoğan, Yeni film çalışması var mı? sorusuna Şubatta setteyim. Hikâyenin ismi 'Şairler.' 1940'lı yıllarda geçen bir dönem filmi yanıtını verdi.
2007 yılında ekibiyle Zonguldak'a gelip bir ön hazırlık çalışması yapan Yılmaz Erdoğan, diğer projelerinin öne çıkması üzerine Çok özel bir proje diye nitelendirdiği Şairlerin çekimlerini ertelemişti. Geçtiğimiz yıl Çok Güzel Hareketler adlı TV'deki komedi programında Devrek'ten gelen konukların olduğunu öğrenince, Çok yakında Devrek'e bir film projesi için geleceğiz demişti usta oyuncu.
Cumartesi internette bazı sitelerde de yayımlanan kısa bir habere göre, Yılmaz Erdoğan ve eşi Belçim Bilgin, ilk kez birlikte kamera karşısına geçecek. BKM film, çekimleri Zonguldak ve İstanbul'da gerçekleştirilecek yapım için şimdiden kostüm ve dekor çalışmalarına başladı. Filmde yer alacak diğer oyuncular için ise, görüşmeler devam ettiği belirtiliyor.
Film, yirmili yaşlarda vereme yenik düşen Zonguldaklı şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayat hikâyelerini aktarıyor. Şairlerin çekimine Ocak-Şubat gibi başlanması düşünülüyor. Film dönem filmi olacağından maliyetinin de yüksek olması bekleniyor. Yılmaz Erdoğan son dönemlerdeki çalışmalarında komediden daha ciddi projelere de yönelmiş durumda. Bu yüzden filmin tipik Yılmaz Erdoğan filmlerinden farklı olacağı düşünülüyor.  
Yılmaz Erdoğan, 2007 yılında Zonguldak'a gelmiş ve dönemin atmosferini nasıl yaratacaksınız? sorumuz üzerine, gerekirse Vizontele'deki gibi bir platform kurabiliriz demişti. Erdoğan, 2007'deki gelişinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nü ziyaret etmiş, madenci bareti ve madenci elbisesini giydikten sonra Çakmakkaya Kömür Ocağı'na inmişti.
Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu ve Kemal Uluser: Zonguldaklı genç yaşlarda vefat eden yitik değerlerden Rüştü Onur (1920-1942), Muzaffer Tayyip Uslu (1922-1946), Kemal Uluser (1914 (veya 1915 olduğu sanılıyor)-1944) yılları arasında yaşadılar… Rüştü ve Muzaffer Tayyip şiirle uğraştılar, Kemal Uluser kendi deyişiyle felsefi bir eleştirmen olmak istedi. Yolları Zonguldak sokaklarında kesişen bu genç sanatçılar, birlikte İstanbul'dan gelecek dergileri getiren gemileri gözlerler, şiirden, sanattan, hayallerinden, yoksulluklardan konuşurlar. İstanbul'dan Orhan Veli, Salah Birsel, Oktay Rifat ile mektuplaşırlar. Orada doğan sanat akımlarını merak ederler. Garip Akımı şiirlerinde iz bırakır. Çelikel Lisesi'nde ise Behçet Necatigil, edebiyat öğretmenleridir