İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz, Kilimli Belediye Başkanı Dr.Seçkin Özdemir'i ziyaret etti.
Ziyarette, kanalizasyon projesi hakkında kısa bir süre önce Ankara'ya giderek görüşmelerde bulunduklarını belirten Kilimli Belediye Başkanı Dr.Seçkin Özdemir, kanalizasyon projesinin Kilimli için çok acil bir proje olduğunu kaydetti.
İller Bankası'nın belediyelerle içli-dışlı bir kuruluş olduklarını belirten Mehmet Yılmaz, "Size elimizden gelen azami ölçüde her tülü teknik, kredi noktasında ki değerlendirmelerimizi ve imkanlarımızı sunacağız. 1 Ocak 2010'dan itibaren kredimizi açma durumumuz var. Yani çalışmaları şimdiden başlatmak gerekiyor.
Bu konuda size yardımcı olacağız. Projenin de bir faydası şu, AB hibe fonlarından da faydalanabilirsiniz. Bu konuda da size yardımcı olabiliriz. Ben öncelikle kanalizasyonu gündeme alıyorum. Bunu değerlendirerek inşallah müşterek olarak çalışmasını yürüteceğiz" diye konuştu.
Kilimli Belediye Başkanı Dr.Seçkin Özdemir de, "Kanalizasyon projesi bizim için öncelikli bir projemiz. Çünkü 15 yıldır derelerimizden gelen kanalizasyonlarımız denize boşalıyor. Şu ana kadar pek göz önünde bulunan işler yapıldığı için evlerin önüne park yapılması, yol yapılması, merdiven yapılması, yapılması gereken kanalizasyon işi hep ertelenmiş.
Bu gözükmeyen bir şeydir ama bunu birileri yapmak zorunda ve biz yapacağız.
Bunu biz yapmak zorundayız. Çünkü kanalizasyon projesini yapmazsak, buraya ne yol yapabiliriz ne de başka bir şey. Vatandaşımızın artık sabrı kalmamıştır" dedi.