Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, sağanak yağış nedeniyle ilçe genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

EKİPLER ALARMDA BEKLEDİ

Uysal, yaptığı açıklamasında önceki gece kentte etkili olan sağanak yağışın ardından belediye ekiplerinin alarma geçirildiğini söyledi. İlçe merkezi dahil olmak üzere mahallelerde alt yapı sorunlarının çözümüne büyük ağırlık verdiklerini anlatan Uysal, "Ciddi yağışın olduğu bölgemizde üzücü bir olay ile karşı karşıya kalmamanın sevincini yaptığımız bu yatırımlar sayesinde yaşadık. Gerek dere yataklarının temizliği, gerek kanalizasyon ve su hatlarının yenilenmesi ve bakımları konularında geçtiğimiz yıl ve bu yıl ciddi yatırımlar ortaya koyduk" dedi.

 

HER MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin her noktada yağışların ardından temizlik çalışması yaptığını belirten Uysal şunları söyledi:

"Gerçekten de metre kareye ciddi yağış oranı düştü. Bilindiği gibi kentimiz daha önceki dönemlerde de sel felaketleri ile karşı karşıya kalmıştı. Bu son yapılan alt yapı çalışmaları olmamış olsaydı yine bir felaket ile karşı karşıya kalabilirdik. Hükümet ve yerel yönetimlerle olan uyum ve işbirliği şehrimizin geleceği açısından iyi sonuçlar veriyor. Şehrin gelişmesi hak ettiği hizmetleri alabilmesi için kurumlar arası diyalog ve uyum son derece önemlidir. İlçenin yolları, içme suyu, kanalizasyon, doğalgaz ve enerji hatlarımız bu uyum sayesinde sonucu yapılıyor."

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)