Kdz.Ereğli’de meydana gelen trafik kazasında 2’si çocuk 4 kişi yaralandı. Alkollü olduğu belirtilen sürücü akaryakıt aldıktan sonra yola kontrolsüz olarak çıkınca karşı yönden gelen otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

Kaza saat 20.05 sularında Ören köyü yol ayrımında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre akaryakıt istasyonuna otomobiline LPG almak için giren 67 TE 785 plakalı araç sürücüsü M.K. (41), LPG yi aldıktan sonra ana yola çıktı. Ana yola çıkarken yolu kontrol etmeyen sürücü, karşı yönden gelen E.A. (36) yönetiminde ki 67 LL 130 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonrasında her iki yönden gelen araçlar durarak otomobiller içinde ki yaralılara yardım etti. Yaralıları araçlardan çıkaran vatandaşlar vakit geçirmeden polise ve sağlık ekibine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen bölge trafik ekipleri ilk olarak yolda güvenlik önlemlerini aldı. Ambulansın gelmesi ile birlikte kazada yaralanan sürücü E.A. ile birlikte aynı araçta bulunan çocukları E.A. (7) ve E.A.’ye (5) ilk müdahale yapıldı. Sürücü E.A., kafasından aldığı darbeler nedeni ile ambulansta serum bağlandı. Sürücü E.A. ile birlikte yaralanan çocukları E.A. ve E.A., yapılan ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

KAMERALARA YANSIDI

Yaşanan üzücü olay benzin istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı. Sürücü M.K., benzin istasyonundan akaryakıt aldıktan sonra ana yola çıkmak istedi. Ancak karşı yönden gelen aracı son anda fark etmesi üzerine sağa doğru kaçmaya çalıştı. Karşı yönden gelen E.A.’de çarpışmayı önlemek için aynı yöne gidince kaza kaçınılmaz oldu.

 

SÜRÜCÜ GAZETECİLERE SALDIRDI

Kazada yaralanan diğer otomobil sürücüsü M.K. için ikinci bir ambulans istendi. Ambulansa bindirilmek istenen M.K. kendisini çeken kameraları görünce gazetecilere saldırmaya çalıştı. Araya giren polis ve vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışan sürücü M.K.’yi Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza da yaralanan Erkan Akdeniz ve çocukları Emine Akdeniz ile Emrullah Akdeniz’in sağlık durumlarının iyi olduğu, ancak aldıkları darbe nedeni ile hastanede müşahede altında tutulacağı öğrenildi.

 

DURUMLARI İYİ

Benzin istasyonundan kontrolsüz olarak direk ana yola çıkan ve kazaya nende olan sürücü M.K. ise yapılan kontrollerinde 212 promil alkollü olduğu, başından ve ayağından yaralandığı ancak hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Ereğli Belediyesi İtfaiye ekipleri, kazada hurdaya dönen otomobillerin elektrik bağlantılarını kesti. Olay yerine çağırılan çekici ile her iki otomobil kamyon garajına kaldırıldı.
Polis ve jandarma ekiplerinin kaza ile ilgili soruşturması sürüyor.