Kdz. Ereğli’de, İçişleri Bakanlığı’nın, "Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında 4 Eylül” denetimi genelgesi kapsamında, Kdz.Ereğli Kaymakam Vekili ve Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz başkanlığında denetimler gerçekleştirildi.

Denetimlere Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Erdal Uyar, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile ilgililer katıldı.

Kaymakam Vekili Yavuz, denetimler kapsamında Devrim Bulvarı, İnönü Parkı ve Sahil kesiminde bulunan işletmelerde maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimi yaptı. İşletme sahiplerinden tedbirler kapsamında yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi alan Yılmaz, vatandaşlara da uygulamalara ilişkin bilgi verdi, görüş aldı.

Ereğli Kaymakam Vekili Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede koronavirüs salgını ile ilgili son verileri paylaştı. Yılmaz şöyle dedi: “Şu an itibarıyla Ereğli’de 123 aktif koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşımız var. Bunun 99’u evde tedavi oluyor. 24 tanesi Devlet Hastanesinde tedavisi sürüyor. 6 tane yoğun bakımda hastamız var, 2 tane de entübe olan hastamız var. Bu 123 hastamızla temaslı olan toplam 695 vatandaşımız evlerde karantina altında ve şu an bu aileler izleniyor. Şöyle bir öngörü yapabiliriz. Şu andaki aktif vakalarımızın altı katı kadar da evlerde karantina kapsamında izleniyor. Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda hastanelere başvuru sonucuna bu sayı artacaktır."