Artvin İli Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, bir basın açıklaması yaptı. Trabzon veya Batum'a havayolu seferlerinin başlamasını istediğini kaydeden Bekaroğlu, açıklamasında şunları söyledi:
"KARADENİZ'E YOĞUN ZİYARET VAR"
"Karadeniz'in tüm illerinden, gelecek kaygısı nedeniyle yıllar önceden iş bulma ümidiyle ilimize göç eden vatandaşlarımız burada yaşamlarını sürdürüyor. Karadeniz'in tüm renklerini taşıyan kentimizde, ikinci kuşak ailelerle birlikte Karadeniz'in diğer kentleriyle bağlantısı devam eden yoğun bir nüfus yaşamaktadır.
Bu insanların büyük bir bölümü her yıl, eş-dost, aile, akraba ziyaretleri, bağ bahçe işi yapmak amacıyla mutlaka Karadeniz'in diğer illerine seyahat yapıyorlar."
"Yıllar önce inşaatı biten ancak büyük çabalar sonucu bu yaz fiili olarak hizmete açılan Çaycuma havaalanın işlerlik kazanmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Karadeniz'in diğer illerine ulaşımdaki yoğunluk ve yolun uzun mesafesi dikkate alınarak, Zonguldak Havaalanı'ndan Batum ya da Trabzon havaalanına yolcu seferlerinin hizmete açılmasını talep ediyoruz. Zaten bu konuda hemşehrilerimizden de yoğun talep ve baskı geliyor. Ayrıca, açılacak olan iç hat seferlerinin, haftada bir sefere düşen Almanya seferlerinin de ticari anlamda açığını kapatacağını düşünmekteyiz. Yetkililerin ve Sayın Valimiz Erdal Ata'nın konuya duyarlı davranarak gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz."
"Bu husus, sadece bizim değil tüm kentimizin sorunudur. Bu çerçevede tüm sivil toplum örgütlerini bu konuya duyarlı olmaya çağırıyor ve birlikte hareket edilirse, Trabzon veya Batum havalimanına yolcu seferlerinin başlatılacağına yürekten inanıyoruz. Bu vesile ile tüm hemşerilerimizin ve Zonguldak halkımızın Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutlarız."