Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu’nun 27 Şubat 2014 tarihindeki toplantısında, Devrek'e dört yıllık eğitim olanağı sunacak bir yüksekokul açılması için oybirliği ile karar altına alınmıştı. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek'e yapılması düşünülen 4 yıllık “Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu”nun Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandığını müjdeledi. Bu karar Milli Eğitim Bakanlığı’na onaya gönderilecek, ardından Bakanlar Kurulu’na sunularak Resmi Gazete’de yayınlanacak.
Milletvekili Ulupınar, yaptığı açıklamada, “Şubat 2014 tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu kararının ardından Devrek’te 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun açılmasının YÖK tarafından onaylandığının müjdesini aldık.  Devrek’imiz için büyük bir adımdır. 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda açılacak bölümler ile Devrek’te ki öğrenci sayımız artacaktır. Devrek halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 
Dört yıllık eğitim veren bir birim olacak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda halen Devrek Meslek Yüksekokulu’nda mevcut Aşçılık, Turizm ve Otelcilik ve İşletme programlarına bağlı olarak Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama bölümlerinin açılması planlanıyor.        (Haber Merkezi)