Alaplı İlçesinde Teknoloji Fakültesi kurulması ile ilgi 2 ay önce Meslek Yüksek Okulunda bir araya gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, BEÜ Rektörü Prof Dr. Mahmut Özer, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri Teknoloji Fakültesi kurulması için ilk adımı atmışlardı.

Fakülte kurulması konusunda hazırlanan rapor Bülent Ecevit Üniversitesi senatosunda onaylanmasını ardından Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) gönderilerek YÖK’ün vereceği karar beklenmeye başladı.

Alınan bilgilere göre, Alaplı’ya Teknoloji Fakültesi kurulmasıyla ilgi BEÜ gönderdiği senato kararını onaylayan YÖK, raporu Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiği öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığının onaylamasını ardından Başbakanlığa gelerek Bakanlar Kurulu kararıyla Fakülte kurulacak.

Konu ile ilgi görüşlerini aldığımız Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı’ya Fakülte kurulması ile ilgi çalışmalarda emeği olan herkese sonsuz teşekkür ettiğini belirterek, “Alaplı Belediyesi olarak İlçemize Fakülte kurulması için Belediye olarak 19 Bin metre kare yerimizi Üniversitemize tahsisi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlçemize kurulacak Teknoloji Fakültesiyle Bölgemize büyük bir katma değer sağlayacak.” dedi.