Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu tarafından YÖK’e gönderilen Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması ile ilgili teklif Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında kabul edilerek Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi.

 

Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü Tesislerinde toplanan BEÜ Senatosu tarafından Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulma kararı alınmış ve karar YÖK’e gönderilmişti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uygun bulunan teklif ile Sivil Havacılık Yüksekokulunun kurulması ile ilgili önemli bir adım daha atılmış oldu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Mevcut bölüm ve programlarına yenilerini ekleyerek öğrenci ve akademisyen sayılarında olağanüstü bir artışa imza atan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), bünyesine kattığı yeni akademik birimler ile büyümesini sürdürüyor.

 

BEÜ TERCİH EDİLDİ

Dört yıllık eğitim verecek olan Sivil Havacılık Yüksekokulunun Üniversitenin Çaycuma Yerleşkesi içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması planlanıyor. Her geçen gün büyüyen bir istihdam alanına dönüşen havacılık sektörüne dönük eğitim ve araştırma çalışmalarına başlanacak olmasının BEÜ’nün tercih edilirlik oranına da büyük katkı sunacağı düşünülüyor. Türkiye’de şu an sadece 9 üniversitede bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulunun Çaycuma’da kurulması için başlatılan girişimler, bölgenin geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Filyos projesi ile giderek büyük bir cazibe merkezine dönüşen Çaycuma ilçesinde bir de havaalanı bulunması bu adımı daha da anlamlı kılıyor.

 

ÖNEMLİ BİR ADIM

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması için yapılan çalışmaların YÖK (Yükseköğretim Kurulu) nezdinde olumlu karşılık bularak onaylanmasının son derece önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak “Sivil Havacılık Yüksekokulu Üniversitemizin büyük önem verdiği bir proje. Üniversitemiz yüksekokulun kurulması ile ilgili son derece titiz bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmaların neticesi olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başvurumuzun onaylanması çok önemli bir gelişme. Çaycuma ilçemizde faaliyet gösterecek olan Sivil Havacılık Yüksekokulu yalnızca Üniversitemiz için değil, ilçemiz, şehrimiz ve bölgemiz için de son derece önemli bir birim. Ülkemizde sayılı üniversitede bulunan yüksekokulun son dönemde baş döndürücü bir hızla büyüyen Çaycuma yerleşkemizin büyümesine katacağı etkiyi de ayrıca ifade etmek isterim. Gerek öğrenci ve akademisyen sayıları gerekse fiziki ve akademik olanakları bakımından yaşadığı hızlı gelişim ve değişim sayesinde bölgemiz için önemli bir yükseköğretim merkezi haline gelen Çaycuma yerleşkemizin Sivil Havacılık Yüksekokulumuzun kurularak hayata geçmesi ile değerini bir kat daha artıracağına inanıyor, yüksekokulumuzun kurulması ile ilgili çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

(Haber Merkezi)