Orman Satış Usul ve Esasları Hakkındaki yönetmeliğin 9. Maddesine göre tahsis alamaya hak kazanan müşterileri ile tahsis termin palanlarının belirlendiği toplantıyı yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü şu açıklama ile kamuoyunu bilgilendirdi:

 

“Toplantıya Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Engin Keleş, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Başkan, BTİ Şube Müdürü Şevket Eraslan ile orman ürünü işleyen firmaların yöneticileri katıldı.

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel yaptığı konuşmada “ tahsisli satışların 2016 yılında başladığını, bu yılda devam ettiğini 2017 yılı dikili damgalarının devam ettiğini, Bölge Müdürlüğü olarak İşletme Müdürlükleri bazında tahsis planlamasının yapıldığını, müşterilerimizce Orman Genel Müdürlüğümüz ile imzaladıkları protokol gereği termin planlarının hava ve arazi şartlarına göre planlamasının yapılması gerektiğini, dikili satışları orman köylümüz ile birlikte yapılması gerektiğini belirtti. Orman yol ağımınızda yapacağımız çalışmalar ile güçlendirilmesiyle taşıma, nakliye ve depolama sorunu kalmayacak. “ dedi.

Toplantı 2016 yılında İşletme Müdürlükleri bazında yapılan tevziatlar ve gerçekleşmeler ile 2017 yılı programlarının sunumlar eşliğinde irdelenmesine müteakip yapılan değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.”