Saydam, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2010 yılında asfalt çalışması yapılarak hizmete acılan Karayolunda yaşanan sel nedeniyle birçok bölgesinde çökmeler meydana geldiğini söyledi.

 Karayolunda bir an önce çalışmalar başlamaması durumda Gümeli Beldesine ulaşımın sağlanamamacığını ifade eden Saydam, şunları söyledi:

 Alaplı ile Gümeli Beldesini bir birine bağlayan 2010 tarihinde asfalt çalışması yapılarak hizmete açılan Karayolunda beldenin coğrafi koşullarından dolayı yaşanan sel afetleri dolayısıyla birçok bölgesinde çökmeler yaşandı. Bu konu hakkında  DSİ ile görüşmelerimiz oldu. Geçtiğimiz günlerde de DSİ Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü İlçemize geldiğinde bu konuyu onlara ilettik.  Onlarda bizimle aynı görüşte olduklarını 2016 yatırım programına alınması gerektiğini yalnız yolun çöken kesimlerinin yerleşim birimi olmadığı için buraya yatırım yapılamayacağını söylediler. Bu yolun yerleşim yerlerine ve göllete giden bir yol olduğunu söyledik. Bu konuda çok büyük sıkıntımız var. Gümeli’ye ulaşım tamamen kapanabilir. Yolun çökmemesi için en azından çayın kenarına duvar çekilmezi gerekiyor. Bu konuda bölge Milletvekillerimizin desteğini bekliyoruz.”