Kdz. Ereğli-Devrek karayolu yapımının yılan hikayesine dönmesine tepki gösteren Armutlucuma bölgesinin halkı, bir kez daha seslerini duyurmak için harekete geçti. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde, tüm siyasi partileri ve bölgenin yöneticilerinin  yol sorunu konusunda dikkatimi çekmek isteyen bölge halkı adına yazılı bir açıklama yapan Armutlucumalılar Derneği Başkanı Şenol Akyol,  17 mayıs Pazar günü buluşmaya çağırdı.

17 Mayıs günü Armutlucuma  alanında saat 13.00’de yapılacak olan etkinlikte bölgenin en büyük sorunu olan yol konusunun tartışılacağını ifade eden ve bu etkinliğin kesinlikle bir siyasi amaç taşımadığını belirten Şenol Akyol  açıklamasında şöyle dedi:

“Bu yolun Ereğli –Devrek ve Zonguldak için çok büyük önem arz ettiği bütün kesimler tarafından kabul edilmektedir. Fakat ne hikmet ise anlayamadığımız gerekçeler ile bu yolun yapımı hep ertelenmiş  Subaşından itibaren Devrek’e kadar olan bütün köylerimiz ve bu köylerde ikamet eden insanlarımız çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.

Gurbetten gelecek olan hemşerilerimiz ile Sıla-i Rahim düşüncelerini sırf bu yol yüzünden ertelemekte anneler evlatlarına babalar torunlarına hasret kalmaktadır. Mezarlarda yatan merhumlarımızın başuçları boş kalmaktadır.

Bu yolun yapımını Armutlucuma - Çaylıoğlu Bölgesinden olup  Ereğli de ikamet eden  yaklaşık 15 bin insanımız ve bu yolu kullanan yaklaşık 40bin hemşerimiz  bu yolun ne zaman yapılacağını büyük umutlar ile beklemektedir.

Şimdi soruyorum bunları istemek talep etmek insan olmanın bir gereği değil midir ? ve bu sorunları gidermek  insanları birbirlerine kavuşturmak yol medeniyettir diyen büyüklerimizin insani görevi değil midir?

Ben Şenol Akyol olarak bu yol yüzünden sıkıntı yaşayan bütün hemşerilerime sesleniyorum. Yapacağımız bu etkinliğe katılmak ile gelecek kuşaklara büyük bir hizmeti getirmiş olacağız. Onun için bu yol istikametinde bulunan bütün köylülerimizi hemşerilerimizi bu etkinliğe katılıp destek vermelerini bekliyorum.”