Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Düzce-Kdz Ereğli duble yol çalışmaları kapsamında Alaplı sınırları içerisinde devam eden tünel inşaatlarının tamamlanma aşamasına gelindiğini söyledi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, beraberinde Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş ile birlikte duble yol çalışmaları kapsamında devam eden tünel inşaatları, kavşak çalışmaları ve Alaplı Çayında incelemelerde bulundu. 

 

ÖNEMLİ ORANDA TAMAMLANDI

Alaplı'yı tanımaya çalıştığını belirten Malğaç, gelen şikâyetler doğrultusunda kavşak çalışmalarını yerinde incelemek istediğini söyledi. Öncelikli olarak Yığılça, Kasımlı ve Kıran Köyünden geçerek duble yola bağlanması planlanan yolun hayata geçirilmesi için çalışma yapacaklarını kaydeden Malğaç, duble yol çalışmasının önemli oranda tamamlandığını söyledi. Son tüneli inşaatının 1 ay içinde tamamlanacağını anlatan Malğaç, Düzce- Kdz Ereğli arasında 1995 yılından bu yana devam eden bir bölünmüş yol çalışması var. Bu yol çalışması kapsamında belirli yerlere kavşak çalışması ve köylerimize giden bağlantı noktaları var.

 

GÜZEL BİR YATIRIM

Bu konularla ilgili bize gelen şikâyetleri ve konular vardı. Bunları yerinde görmek ve incelemek için çalışma yapıyoruz. Bize aktarılan konuları ileride müdahale edilebilmek ve yapılacak çalışmalar adına bizim üzerimize düşecek görevler için bilgi birimine sahip oldum. Bundan sonra bu çalışmalara edindiğimiz bilgiler çerçevesinde devam edeceğiz. Duble yol ve tünel inşaatlarının önemli oranda bitirildiğini gördük.15 yıldır devam eden çalışmaların açılış kısmı kalmış, 9 tünelden 8 tünelin tamamlandığını sadece son tünelde çalışma yapıldığı bu tünelde yaklaşık 1 ay içerisinde bitileceğini firma yetkilerinden öğrendik. Güzel bir yatırım güzel bir çalışma tamamen bittiğinde Alaplı İlçemize önemli hizmetlerin getirilmesine vesile olacaktır.