Kdz.Ereğli'de iki sürücünün yol verme tartışması biranda kavgaya dönüştü. Tartışmaya tarafların yakınlarının da girmesi ile kavga büyüdü. Olaya müdahale etmek isteyen bir polis memuru darp edildi. Taraflar Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Olay, Çetin Apatay Bulvarında meydana geldi. Tali yoldan anayola çıkmak isteyen 67 SC 586 plakalı sürücü Kenan Vurmaz, anayolda seyir halinde olan 67 LE 341 plakalı otomobil sürücüsü Ömer Eker’i (29) fark etmedi. Kısa süre aynı istikamette ilerleyen iki araç sürücüsü birbirlerine laf attıkları gerekçesi ile durdu. Romen vatandaşı olan sürücü Kenan Vurmaz (25) ve aynı araçta bulunan Yadigar Vurmaz (27) ve Hasan Vurmaz’ da(35) arabadan indi. Diğer sürücü Ömer Eker ve kardeşi İbrahim Eker (20) ile Dayısı Fikret Dereçiçeği’de(52) araçlarından inerek konuşmaya başladı. Konuşma tartışmaya dönerken arabadan inen Yadigâr Vurmaz’ ın yakın yerde bulunan akrabalarına haber vermesi ile ortalık aniden karıştı.

BASIN MENSUPLARINA DA SALDIRDILAR

Olayın Emniyete bildirilmesinin ardından ekipler kısa sürede olay yerine geldi. Polisin müdahalesi esnasında otomobilde bulunan Yadikar Vurmaz olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarına daldırdı. Kavgayı güçlükle engelleyen polisler her iki tarafı da ekip otosuna alarak emniyet Müdürlüğüne götürmek istedi. Romen vatandaşları polis otosuna bindirildiği sırada Polis Memuru Ahmet Özdemir (40) sürücü Kenan Vurmaz'ın yengesi Yadigâr Vurmaz’ın tırnak darbesi ile yüzünden yaralandı. Diğer romen vatandaşların da olaya müdahale etmesi ile birlikte olay yerinde ki polisler Romen vatandaşlara müdahale etti. Olaya karıştığı iddia edilen kişiler güçlükle polis otosuna bindirildi.
Diğer araç sürücüsü Ömer Eker ve otomobilde bulunan 2 kişi ile birlikte Romen vatandaşlar da Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Yüzünden yaralanan Polis Memuru tedavisi için Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürüldü.