Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı, üyelerine D-4 Yetki belgesi hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Oda Başkanı Cevdet Civelek, köy ve belde minibüs durak başkanları, yar-dımcılarına D-4 yetki belgesi hakkın bilgi verildiğini açıkladı. Civelek konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi: 

Bilindiği üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın genelgesi gereği belediye mücavir alan dışından köyden ve beldeden ilçemize yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüs cinsi araç sahiplerinin mutlaka D-4 Yetki Belgesi alması gerektiği belirtilmiştir. İl ve İlçe Komisyonlarından onay alıp,  Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne D4 belgesi almaya gidenlerden otobüs firmalarından istenen bir yolcu terminalinde yazıhane olması veya yazıhane sahibi ile sözleşme yapılması gerektiği belirtilmiştir. Bizim yolcu taşımacılığı yapan üyelerimiz maddi olarak zor durumda olup, taşımalığı bireysel olarak yapmaktadırlar. Bu şartı yerine getirmeleri zor olup, bu sebeple odamızda toplantı yapılmıştır. Yakında katlı otoparkta Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan ve üyelerimizin katılacağı toplantı yapılacaktır.