Kdz.Ereğli'de akşam saatlerinde bastıran yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Zonguldak-Ereğli karayolunda yan yatan otobüs yolcuları ise uzun süre bekleyince sinir krizi geçirdi.



Yurtta etkisini gösteren kar yağışı akşam saatlerinde Ereğli'yi de etkisi altına aldı. Aniden bastıran kar yağışı kısa sürede etkili olurken, birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Okullar yoğun kar nedeniyle 17 Ocak Salı günü tatil edildi.

Kar yağışına sevinen ise en çok çocuklar oldu. Aileleri ve arkadaşları ile birlikte mahalle aralarında ki bayırlara koşan çocuklar poşetler ve kızaklarla kayarak karın keyfini çıkarttılar. Bazı araç sürücüleri ise karda zor anlar yaşadı.

Yoğun kar yağışında otomobiller yolda gitmekte zorlanırken kameralara ilginç görüntüler takıldı. Bazı vatandaşlar otomobillerin gidemediği yollarda bisiklet ve motosiklet ile ilerlemeye çalıştı. Karda gitmekte zorlanan bisiklet sürücüsü kendisine sorulan soruları yanıtsız bırakırken, motosiklet sürücüsü ise patlayan flashlar nedeniyle dengesini kaybetti.

ZONGULDAK EREĞLİ KARAYOLUNDA YOLCULAR SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Her sene büyük sorunların yaşandığı Zonguldak Ereğli Karayolunda da aynı senaryolar yaşandı. Ereğli' den Zonguldak İstikametine giden yolcu otobüsü, Soğanlı rampalarında su kanalına yan yattı. Otobüs, Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait greyderler ile çekilerek kurtarılmaya çalışıldı. Ancak görevliler bunda başarılı olamadılar. Kurtarma çalışmasından vazgeçen görevlilerin ayrılmasıyla otobüsten inen bazı vatandaşlar sinir krizi geçirdi. İki çocuğu ile otobüsten inen bir bayan yolcunun Kaç saattir bekliyoruz. Bizi neden götürmüyorsunuz. Daha ne kadar burada kalacağız? Çocuklarıma bir şey olursa sizi öldürürüm. Bizi neden kurtarmaya gelmiyorlar diyerek tepki gösterdi.

Bir başka bayan yolcu ise fenalaşarak otobüse tutundu. Fenalaşan bayan yolcunun yardımına diğer kadın yolcular koştu. Kendisine yapılan yardımların ardından bayan yolcu otobüse bindirildi.

Yaklaşık 1 saat bekleyen yolcular Ereğli' den gelen midibüslerle Zonguldak'a gönderildi. Bazı araçlar da yoldan çıkarak kara saplandı.

Ören mevkiinde uygulama yapan Bölge trafik ekipleri, Zonguldak istikametine giden otomobil ve kamyonet sürücülerini kar lastiksiz ve zincirsiz geçişlerine izin verdi. Bir sürücü kendisine yapılan dur ikazına rağmen durmayarak yoluna devam etmesi dikkat çekti.