Kdz. Ereğli Şoförler Odası tarafından yolda mahsur kalan TIR sürücülerine sıcak çorba ikram edildi. 100 kişilik çorbayı dağıtan Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, diğer kamu kuruluşların da yardımda bulunması gerektiğini söyledi. Çorba dağıtımı sırasında bazı kamyon ve arazi araçları da kanala düştü.

Kdz.Ereğli' de 5 gündür etkili olan kar yağışı Zonguldak Ereğli karayolunda hala geçit vermiyor. Taksilerin zincirle geçişine izin veren trafik ekipleri uzun araçları ise bekletiyor. 4 günden bu yana Zonguldak yolunda bekleyen kamyon ve TIR sürücülerine Ereğli Şoförler Odası başkanlığı tarafından sıcak çorba ikram edildi. 100 kişilik çorba ile kamyon ve TIR sürücülerinin yanına giden Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek oda çalışanları ile birlikte yerli ve yabancı sürücülere çorba dağıtımını yaptı. Civelek konuşmasında Bu şartlar altında yapılacak en zorlu meslek şoförlüktür. Yurdundan ve evinden uzak olan şoförler burada soğuk altında beklemek zorunda kalıyor. Biz burada yarım saat duramazken, onlar günlerce beklemek zorunda kalıyorlar. Bizlerin olduğu gibi Ereğli'de bulunan diğer Oda ve kamu kuruluşlarının şoförlere yardım etmesi gerekir. Bizler elimizden geldiği kadar yardımlarımıza devam edeceğiz. dedi.
Diğer yandan Zonguldak Ereğli yolunda devam eden kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşamaya devam ediyor. Karayolları ekiplerinin yol temizleme çalışmaları nedeniyle bekleyen kamyon ve diğer araç sürücüleri kanala düştü. Otomobiller diğer vatandaşların yardımı ile düştükleri kanaldan çıkarılırken, kanala düşen bir kamyon sürücüsü yaptığı bütün uğraşlara rağmen kamyonunu kanaldan çıkaramadı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri Zonguldak istikametine giden otomobil sürücülerinin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.