Kdz. Ereğli'de etkili olan kar yağışı Zonguldak- Ereğli karayolunda birçok aracın yolda kalmasına neden oldu. Yolda kalan bazı TIR'ların yükleri ise köylülerin traktörleri ile boşatıldı.
Yurtta yeniden etkili olan kar yağışı Zonguldak ve ilçelerinde sürücülerin zor anlar yaşamasına sebep oldu. Ereğli ilçe merkezinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Zonguldak-Ereğli karayolunda sürücüler güçlükle ilerlerken yolda kalan kamyon sürücüleri araçlarını zor da olsa yol kenarına bırakarak şehir merkezine döndü. Zonguldak'a malzeme götüren ve yolda kalan TIR'ın malzemeleri ise köylülere ait traktörler sayesinde boşaltıldı. Otobüslerde buz tutan yolda ilerlemekte güçlük çekti.
Ören mevkisinde uygulama yapan Alaplı Bölge Trafik ekipleri, Zonguldak istikametine giden otomobillere zincirsiz geçiş izni vermezken, büyük araçların da geçişine izin verilmiyor. Trafik ekipleri zorunlu olmadığı sürece sürücülerin araçlarını trafiğe çıkarmamalarını istedi.